Modalitate de organizare a evaluărilor toxicologice menită să maximizeze eficiența și să reducă la minimum utilizarea animalelor. Presupune o ierarhie (secvență) de teste, începând cu cele care folosesc informații existente sau metode biologice simple, apoi teste care folosesc celule și abia în ultimă instanță teste pe animale vii, doar dacă sunt necesare.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Relația unui manager cu autoritățile în domeniul igienei și siguranței alimentare

Controalele sunt stresante. Toate controalele. Ca oameni, nu ne place să fim supuși unei evaluări. De multe ori rezultatul controlului contează mai puțin, deoarece, în timpul desfășurării acestuia,...

Cum abordăm inspecția în igiena și siguranța alimentelor

Managerii întreprinderilor de producție alimentară au o responsabilitate majoră în asigurarea conformității cu reglementările legale și standardele de siguranță alimentară. Relația cu autoritățile...

REGULAMENTUL (UE) NR. 1882/2006

de stabilire a modalităților de prelevare de probe și a metodelor de analiză pentru controlul oficial al nivelurilor de nitrați din anumite produse alimentare

2024/ 1 Ordin

Ordinul 1/2024 151/1/44/507/2292/158 privind modificarea anexei la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, al ministrului administraţiei şi...