Acesta cuprinde o varietate de produse alimentare, inclusiv unii pești, crustacee, moluște (cu clasele cefalopode, moluște bivalve și gasteropode), tunicate și echinoderme (de exemplu arici de mare și holoturide). Grupurile de fructe de mare caracterizate de un exoschelet sunt adesea denumite crustacee.

Fructe de mare sunt un ansamblu de animale marine mici: creveți, languste, stridii, homari, langustine, scoici,stridii, sepii, caracatițe, crabi, 

Fructele de mare sunt printre cei mai frecvenți alergeni alimentari.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Curățenie versus igienă în producția alimentară

Într-o lume în care siguranța alimentară este esențială, igiena și curățenia în producția de alimente sunt diferențele care separă succesul de potențialele riscuri de sănătate publică.

2021/1761 Ordin

Ordinul 1761/2021 pentru aprobarea Normelor tehnice privind curăţarea, dezinfecţia şi sterilizarea în unităţile sanitare publice şi private, evaluarea eficacităţii procedurilor de curăţenie şi...

Auditarea BPI și a procedurilor bazate pe principiile HACCP

Ghidul oferă autorităților competente orientări esențiale pentru planificarea și efectuarea auditurilor sistemelor de management al siguranței alimentare (SMSA), inclusiv bunele practici de igienă...

Diferențele dintre SMSA și HACCP: Cadrul legal și aplicabilitate

Află care sunt diferențele și asemnănarea între cele două sisteme de igienă și siguranța alimentelor SMSA și HACCP.