Acesta cuprinde o varietate de produse alimentare, inclusiv unii pești, crustacee, moluște (cu clasele cefalopode, moluște bivalve și gasteropode), tunicate și echinoderme (de exemplu arici de mare și holoturide). Grupurile de fructe de mare caracterizate de un exoschelet sunt adesea denumite crustacee.

Fructe de mare sunt un ansamblu de animale marine mici: creveți, languste, stridii, homari, langustine, scoici,stridii, sepii, caracatițe, crabi, 

Fructele de mare sunt printre cei mai frecvenți alergeni alimentari.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Exemplu de analiză a riscului – procedură de evaluare (semicantitativă) a riscului

Textul prezintă modul de determinare a nivelului de risc combinând probabilitatea apariției unui risc cu gravitatea efectelor sale asupra sănătății umane, pe o scară de la 1 la 7.

Alergen nedecarat: soia detectată în produsul vegan "jackfruit rendang" din Olanda

Olanda a emis o notificare de alertă după ce a fost detectată soia nedecarată în produsul vegan jackfruit rendang. Consumatorii alergici la soia sunt sfătuiți să evite consumul acestui produs....

Principii de lucru pentru analiza riscurilor în siguranța alimentelor

Ghidul oferă principii pentru analiza riscurilor în siguranța alimentelor, destinate aplicării de către guverne, incluzând evaluarea, managementul și comunicarea riscurilor. Obiectivul acestuia...

Risc crescut de contaminare cu bacteriile Vibrio în fructele de mare

Cercetătorii de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) au realizat o evaluare detaliată a riscurilor pe care bacteriile din genul Vibrio spp. le pot reprezenta pentru sănătatea...