Fructe de mare sunt un ansamblu de animale marine mici: creveți, languste, stridii, homari, langustine, scoici,stridii, sepii, caracatițe, crabi,
Fructele de mare sunt printre cei mai frecvenți alergeni alimentari.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Exemplu de analiză a riscului – procedură de evaluare (semicantitativă) a riscului
Textul prezintă modul de determinare a nivelului de risc combinând probabilitatea apariției unui risc cu gravitatea efectelor sale asupra sănătății umane, pe o scară de la 1 la 7.
Alergen nedecarat: soia detectată în produsul vegan "jackfruit rendang" din Olanda
Olanda a emis o notificare de alertă după ce a fost detectată soia nedecarată în produsul vegan jackfruit rendang. Consumatorii alergici la soia sunt sfătuiți să evite consumul acestui produs....
Principii de lucru pentru analiza riscurilor în siguranța alimentelor
Ghidul oferă principii pentru analiza riscurilor în siguranța alimentelor, destinate aplicării de către guverne, incluzând evaluarea, managementul și comunicarea riscurilor. Obiectivul acestuia...
Risc crescut de contaminare cu bacteriile Vibrio în fructele de mare
Cercetătorii de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) au realizat o evaluare detaliată a riscurilor pe care bacteriile din genul Vibrio spp. le pot reprezenta pentru sănătatea...