Acesta cuprinde o varietate de produse alimentare, inclusiv unii pești, crustacee, moluște (cu clasele cefalopode, moluște bivalve și gasteropode), tunicate și echinoderme (de exemplu arici de mare și holoturide). Grupurile de fructe de mare caracterizate de un exoschelet sunt adesea denumite crustacee.

Fructe de mare sunt un ansamblu de animale marine mici: creveți, languste, stridii, homari, langustine, scoici,stridii, sepii, caracatițe, crabi, 

Fructele de mare sunt printre cei mai frecvenți alergeni alimentari.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

2003/ 491 Lege

Legea 491/2003 privind plantele medicinale şi aromatice, precum şi produsele stupului*) - Republicare

2007/ 363 Lege

Legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor

2000/ 148 Lege

Legea 148/2000 privind publicitatea

2004/ 150 Lege

Legea 150/2004 privind siguranţa alimentelor şi a hranei pentru animale*) - Republicare