Modalitate de organizare a evaluărilor toxicologice menită să maximizeze eficiența și să reducă la minimum utilizarea animalelor. Presupune o ierarhie (secvență) de teste, începând cu cele care folosesc informații existente sau metode biologice simple, apoi teste care folosesc celule și abia în ultimă instanță teste pe animale vii, doar dacă sunt necesare.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Cum abordăm inspecția în igiena și siguranța alimentelor

Managerii întreprinderilor de producție alimentară au o responsabilitate majoră în asigurarea conformității cu reglementările legale și standardele de siguranță alimentară. Relația cu autoritățile...

REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2019/478

de modificare a Regulamentului (UE) 2017/625 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește categoriile de transporturi care urmează să fie supuse controalelor oficiale la posturile...

2006/ 210 Ordin

Ordinul 210/2006 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea produselor din carne

Lot

1 - Un grup sau o serie de produse identificabile obţnute în urma unui anumit proces în condiţii practic identice şi produse într-un anumit loc în cadrul unei perioade de producţie determinate;...