Codex.Ro este partenerul tău cu resurse care fac diferența
Notificare pentru vizitatori
🔐 Acces restricționat pentru vizitatori
Pentru a putea participa și a citi discuțiile din forum, este necesar să ai un cont de utilizator.
Comunitatea Codex
Bine ai venit, Vizitator
Activitate recentă
a răspuns la întrebarea Cum se compară HACCP cu sistemele tradiționale de inspecție alimentară?.
Sistemele de inspecție tradiționale se bazează pe metode vizuale, olfactive și tactile, punând accent pe detectarea pericolelor, nu pe prevenirea lor. În schimb, HACCP, care este...
8 months ago
a răspuns la întrebarea Este HACCP o abordare recentă?.
HACCP a fost implementat inițial în anii 1960 de compania Pillsbury pentru a asigura siguranța alimentară în programul spațial NASA. De atunci, a fost recunoscut de Academia...
8 months ago
a răspuns la întrebarea Care sunt principalele pericole alimentare?.
Deși consumatorii sunt adesea preocupați de reziduurile chimice din pesticide sau antibiotice, pericolele cele mai semnificative în industria alimentară sunt microbiologice, cum...
8 months ago
a răspuns la întrebarea De ce este important HACCP?.
HACCP joacă un rol esențial în controlul și prevenirea pericolelor în producția de alimente. Controlând riscuri majore precum contaminările microbiologice, chimice și fizice,...
8 months ago
a răspuns la întrebarea Ce este HACCP?.
HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) este un sistem de control al proceselor ce identifică punctele critice unde pot apărea pericole în producția alimentară și...
Consumatorii pot implementa măsuri de tip HACCP acasă, urmând practici adecvate de depozitare, manipulare și preparare a alimentelor pentru a preveni contaminarea și a asigura...
Salut,
Eu până astăzi făceam fluxuri tehnologice pentru clienții mei bazându-mă pe ce îmi spunea clientul că dorește să creieze în vbucâtâria lui și ce utilaje vrea să...
Buna,
Din experiență îți pot spune că la fel am făcut și ei. În timp însă, lucrând cu echipe și specialiști în diverse probleme am constatat că trebuie să țin cont de...
Salut,
Eu până astăzi făceam fluxuri tehnologice pentru clienții mei bazându-mă pe ce îmi spunea clientul că dorește să creieze în vbucâtâria lui și ce utilaje vrea să...
Salut,
Eu până astăzi făceam fluxuri tehnologice pentru clienții mei bazându-mă pe ce îmi spunea clientul că dorește să creieze în vbucâtâria lui și ce utilaje vrea să...
Am o unitate de producția mică. Am descărcat instrumentele voastre și mi se par interesante. Cum trebuie să le folosesc pentru a avea o oarecare eficiență sau eficacitate și...
Italia a emis o notificare privind biscuiții importați din Bangladesh, care conțin ouă, alergen nedeclarat pe eticheta italiană. Autoritățile au inițiat măsuri de rechemare de...
Germania a emis o avertizare pentru bastonașe de pește produse cu materie primă din China, după ce consumatorii au raportat prezența unor piese de plastic alb în produs. A...
Slovacia a emis o atenționare pentru o pâine multicereale fără gluten produsă în Germania, în urma unei reclamații a consumatorilor privind prezența mucegaiului. Deși riscul...
Danemarca a emis o notificare de rechemare pentru semințe de chimen importate din Siria, după detectarea unor reziduuri de pesticide neautorizate, incluzând clothianidin,...