Asistență Membri

Managementul Siguranței Alimentelor

Codex.Ro este partenerul tău cu resurse care fac diferența
caută pe website
Introdu cuvântul/cuvintele și vom găsi pentru tine informațiile relevante.
Sugestie: în articole caută informații similare după cuvinte cheie/taguri: manual smsa manual HACCP instrumente

Notificare pentru vizitatori

Comunitatea Codex

Vizitator
Bine ai venit, Vizitator

Activitate recentă

Acest chestionar nu doar fixează informațiile, dar și oferă clarificări practice pentru o mai bună înțelegere și aplicare a principiilor HACCP. Putem să facem din aplicarea HACCP o activitate amuzantă, nu foarte stresantă și extrem de dinamică. Să transformăm împreună o rutină și un dulap de acte în ceva practic si util. Pentru a accesa acest instrument de aprofundare, este necesar un Abonament Profesional.
9 months ago
Buna,  Va anunț faptul că în urma discuțiilor avute privind modul de redactare al formularelor SMSA și HACCP am adus modificarile necesare documentelor...
9 months ago
Am un supermarket si niste inspectori m-au intrebat daca monitorizez temperatura în unde am produsele la vanzare. Trebuie sa am termomentu unde vand alimentele, pe rafturi?
9 months ago
Buna ziua, Îmi place ce ați început să faceți și vă felicit. Sunt interesata dacă am începe o discuție despre un subiect puțin discutat. Sau cel putin evitat. Am un...
9 months ago
Buna, Suna interesant la o fabrica de ciocolata vestiar alb si negru. Mi-ar place sa spun drept. Nu prea se intelege daca cei care au cerut se refereau la culoare sau...
9 months ago
Chestia cu alb si negru sunt perfect de acord cu dr. Vieru. Este cel putin interesantă. În rest în funcție de cat de inalt doriți sa fie nivelul de igiena in unitatea...
9 months ago
S-a atins limita de raspunsuri aferenta tipului de abonament. Pentru a continua discuția este necesar un abonament superior. O zi buna.
9 months ago
Salut. Cred ca discuția despre alb si negru s-a epuizat. În rest ce ți-au cerit, probabil inspectorii de la DSVSA de la non-animal este ok. Nu prea conteaza dimensiunea...
9 months ago
Chestia cu alb si negru sunt perfect de acord cu dr. Vieru. Este cel putin interesantă. În rest în funcție de cat de inalt doriți sa fie nivelul de igiena in unitatea...
9 months ago
Pentru context: Activăm în producția produselor din cacao, a ciocolatei și prod. zaharoase. Suntem în proces de extindere a activității și mutare într-un spațiu nou, până acum...
9 months ago
Buna ziua, Puteți să ma lamuriți și pe mine care sunt diferentele si asemanarile din SMSA, PRP, BPI, PRPO ȘI HACCP. Sunt confuză și nu mai inteleg...
9 months ago
Salut. Cred ca discuția despre alb si negru s-a epuizat. În rest ce ți-au cerit, probabil inspectorii de la DSVSA de la non-animal este ok. Nu prea conteaza dimensiunea...
9 months ago
9 months ago
Salut. Ce cursuri trebuie sa faca angajatii mei pentru a respecta lgislatia si sa nu iau amendă?
9 months ago
Bacalu Ion a apreciat subiectul Spălare carne?.
Salutate. Am citit astăzi într-un HACCP o chestie pe care am vazut-o în mai multe locuri și progrme. La "preluararea tehnologică) (orice ar insemna asta) la "pregatirea...
9 months ago
Bacalu Ion a apreciat un răspuns la subiectul Spălare carne?.
9 months ago
Bacalu Ion a apreciat subiectul Spălare carne?.
Salutate. Am citit astăzi într-un HACCP o chestie pe care am vazut-o în mai multe locuri și progrme. La "preluararea tehnologică) (orice ar insemna asta) la "pregatirea...
9 months ago
Bacalu Ion i-a mulțumit lui Mirela Cîrlan pentru răspunsul său la subiectul Spălare carne?.
Buna, este ciudat. Este o listă întreagă de greseli în ce arăți tu aici. Probabil că cine a scris chestia asta are putina experienta. În primul rand carnea nu se spală. Dacă...
9 months ago
Dănuț Pașu a apreciat subiectul Spălare carne?.
Salutate. Am citit astăzi într-un HACCP o chestie pe care am vazut-o în mai multe locuri și progrme. La "preluararea tehnologică) (orice ar insemna asta) la "pregatirea...
9 months ago
Dănuț Pașu a apreciat un răspuns la subiectul Spălare carne?.
9 months ago
Salut. Ce cursuri trebuie sa faca angajatii mei pentru a respecta lgislatia si sa nu iau amendă?
9 months ago
Cum pot eu stabili nivelul acceptabil al unui pericol?
9 months ago
Bacalu Ion a răspuns la subiectul Spălare carne?.
Vă salut. Cum carnea nu se spală? Și dacă e plină de sânge, ce fac o las așa?
9 months ago
Cristi Chiseliță a creat un nou subiect Spălare carne?.
Salutate. Am citit astăzi într-un HACCP o chestie pe care am vazut-o în mai multe locuri și progrme. La "preluararea tehnologică) (orice ar insemna asta) la "pregatirea...
9 months ago
Buna, Din experiență îți pot spune că la fel am făcut și ei. În timp însă, lucrând cu echipe și specialiști în diverse probleme am constatat că trebuie să țin cont de...
9 months ago
Salut, Din păcate raspunsul legal este DA dar nu un HACCP similar cu o fabrica. Orice unitate care produce și comericalizeaza alimente trebuie să aibă HACCP. Acestea...
9 months ago
Salut, Fluxul tehnologic este in fapt un desen , de obicei făcut de un arhitect al spațiului la dimensiunile reale, pe care trebuie să desenați toate utilajele pe care...
9 months ago
Bună, Este corect ceea ce ai semnalat. Întradevăr temenul de "cârpe" a fost utilizat incorect în textul articolului  
9 months ago
Bună, Este corect ceea ce ai semnalat. Întradevăr temenul de "cârpe" a fost utilizat incorect în textul articolului  
9 months ago
Salut, cred că ar trebui utilizată o formulare diferită pentru cuvântul ”cârpe” din articolul
9 months ago
Salut, cred că ar trebui utilizată o formulare diferită pentru cuvântul ”cârpe” din articolul
9 months ago
Salut, cred că ar trebui utilizată o formulare diferită pentru cuvântul ”cârpe” din articolul
9 months ago
Salut, cred că ar trebui utilizată o formulare diferită pentru cuvântul ”cârpe” din articolul
9 months ago
Gatej Cezar a adăugat subiectul la favoritele sale: Puteți să mă ajutați cu un flux tehnologic?.
Vreau sa fac un restaurant de familie și am înțeles că trebuie să fac un flux tehnologic. Nu înțeleg ce trebuie să fac. Mă puteți ajuta?
9 months ago
Vreau sa fac un restaurant de familie și am înțeles că trebuie să fac un flux tehnologic. Nu înțeleg ce trebuie să fac. Mă puteți ajuta?
9 months ago
9 months ago
Buna, Așa cum a spus și colega mea, oamenii sunt cheia. Dacă nu alegi oameni care sunt responsabili întâi cu igiena personala, dacă nu sunt impecabili în igiena...
9 months ago
Buna seara , adica / frigidere/chivete/locuri de depozitare mat prime / legume / frigider oua separat/frigider carne/ aparate(Plita/friteuza/aragaz/etc) accesul dvs la...
9 months ago
Buna seara , 7 ani ne-am ocupat cu rulote tip fast food (Grill ) din cate stim nu aveti nevoie de HCCP.  
9 months ago
Vreau sa fac un restaurant de familie și am înțeles că trebuie să fac un flux tehnologic. Nu înțeleg ce trebuie să fac. Mă puteți ajuta?
9 months ago
Am o rulota fast food. Am nevoied e un program HACCP?
9 months ago
a răspuns la întrebarea Ce rol au testele microbiologice în HACCP?.
Testele microbiologice verifică eficiența HACCP și permit identificarea tendințelor, însă nu sunt suficiente pentru testarea produsului final din cauza lipsei unor standarde...
10 months ago
a răspuns la întrebarea Ce preved regulamentele europene privind reducerea agenților patogeni/HACCP?.
Regulamanetele europene urmăreșc o abordare de la fermă la furculiță pentru a asigura siguranța cărnii și a păsărilor, implementând reglementări HACCP pentru reducerea agenților...
10 months ago
a răspuns la întrebarea Care sunt cele șapte principii HACCP?.
• Analiza pericolelor: Identificarea potențialelor riscuri în procesul de producție. • Punctele Critice de Control (PCC): Stabilirea punctelor de control esențiale pentru...
10 months ago
a răspuns la întrebarea Cum se compară HACCP cu sistemele tradiționale de inspecție alimentară?.
Sistemele de inspecție tradiționale se bazează pe metode vizuale, olfactive și tactile, punând accent pe detectarea pericolelor, nu pe prevenirea lor. În schimb, HACCP, care este...
10 months ago
a răspuns la întrebarea Este HACCP o abordare recentă?.
HACCP a fost implementat inițial în anii 1960 de compania Pillsbury pentru a asigura siguranța alimentară în programul spațial NASA. De atunci, a fost recunoscut de Academia...
10 months ago
a răspuns la întrebarea Care sunt principalele pericole alimentare?.
Deși consumatorii sunt adesea preocupați de reziduurile chimice din pesticide sau antibiotice, pericolele cele mai semnificative în industria alimentară sunt microbiologice, cum...
10 months ago
a răspuns la întrebarea De ce este important HACCP?.
HACCP joacă un rol esențial în controlul și prevenirea pericolelor în producția de alimente. Controlând riscuri majore precum contaminările microbiologice, chimice și fizice,...
10 months ago
a răspuns la întrebarea Ce este HACCP?.
HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) este un sistem de control al proceselor ce identifică punctele critice unde pot apărea pericole în producția alimentară și...
10 months ago
Consumatorii pot implementa măsuri de tip HACCP acasă, urmând practici adecvate de depozitare, manipulare și preparare a alimentelor pentru a preveni contaminarea și a asigura...
10 months ago
Gratuit Utilizator a creat o nouă întrebare test.
test
10 months ago
Salut, Eu până astăzi făceam fluxuri tehnologice pentru clienții mei bazându-mă pe ce îmi spunea clientul că dorește să creieze în vbucâtâria lui și ce utilaje vrea să...
10 months ago
Buna, Din experiență îți pot spune că la fel am făcut și ei. În timp însă, lucrând cu echipe și specialiști în diverse probleme am constatat că trebuie să țin cont de...
10 months ago
Salut, Eu până astăzi făceam fluxuri tehnologice pentru clienții mei bazându-mă pe ce îmi spunea clientul că dorește să creieze în vbucâtâria lui și ce utilaje vrea să...
10 months ago
Salut, Eu până astăzi făceam fluxuri tehnologice pentru clienții mei bazându-mă pe ce îmi spunea clientul că dorește să creieze în vbucâtâria lui și ce utilaje vrea să...
10 months ago
Am o unitate de producția mică. Am descărcat instrumentele voastre și mi se par interesante. Cum trebuie să le folosesc pentru a avea o oarecare eficiență sau eficacitate și...
10 months ago
Gratuit Utilizator a creat o nouă întrebare intrebare 1.
test intrebare
10 months ago
test subiect parteneriate
10 months ago
test in colaborari si parteneriate
10 months ago
test in fluxuri tehnologice
10 months ago
Profesional Utilizator a creat un nou subiect test ultimatum.
test ultimatum
10 months ago
Profesional Utilizator a creat un nou subiect test9999.
test999
10 months ago
acesta este continutul testului
10 months ago
Profesional Utilizator a creat un nou subiect test66.
test erwtwertrew
10 months ago
Profesional Utilizator a creat un nou subiect test6.
yry6
10 months ago
Profesional Utilizator a creat un nou subiect test 5.
test5
10 months ago
Profesional Utilizator a creat un nou subiect test 4.
test4
10 months ago
Profesional Utilizator a creat un nou subiect test4.
test4
10 months ago
Profesional Utilizator a creat un nou subiect test5.
test5
10 months ago
Profesional Utilizator a creat un nou subiect test3.
tets3
10 months ago
Profesional Utilizator a creat un nou subiect test2.
test2
10 months ago
test profesional
10 months ago
Italia a emis o notificare privind biscuiții importați din Bangladesh, care conțin ouă, alergen nedeclarat pe eticheta italiană. Autoritățile au inițiat măsuri de rechemare de...
10 months ago
Germania a emis o avertizare pentru bastonașe de pește produse cu materie primă din China, după ce consumatorii au raportat prezența unor piese de plastic alb în produs. A...
10 months ago
Slovacia a emis o atenționare pentru o pâine multicereale fără gluten produsă în Germania, în urma unei reclamații a consumatorilor privind prezența mucegaiului. Deși riscul...
10 months ago
Danemarca a emis o notificare de rechemare pentru semințe de chimen importate din Siria, după detectarea unor reziduuri de pesticide neautorizate, incluzând clothianidin,...
10 months ago
test in engl
10 months ago
subiect profesional
10 months ago
rapuns  
10 months ago
intrebare test profesiona
10 months ago
Your message here
Your message here