Codex.Ro este partenerul tău cu resurse care fac diferența
caută pe website
Introdu cuvântul/cuvintele și vom găsi pentru tine informațiile relevante. Sugestie: în articole caută informații similare după cuvinte cheie/taguri: manual smsamanual HACCPinstrumente
Notificare pentru vizitatori
🔐 Acces restricționat pentru vizitatori
Pentru a putea participa și a citi discuțiile din forum, este necesar să ai un cont de utilizator.
Acest chestionar nu doar fixează informațiile, dar și oferă clarificări practice pentru o mai bună înțelegere și aplicare a principiilor HACCP. Putem să facem din aplicarea HACCP o activitate amuzantă, nu foarte stresantă și extrem de dinamică. Să transformăm împreună o rutină și un dulap de acte în ceva practic si util. Pentru a accesa acest instrument de aprofundare, este necesar un Abonament Profesional.
Buna,
Va anunț faptul că în urma discuțiilor avute privind modul de redactare al formularelor SMSA și HACCP am adus modificarile necesare documentelor...
Am un supermarket si niste inspectori m-au intrebat daca monitorizez temperatura în unde am produsele la vanzare. Trebuie sa am termomentu unde vand alimentele, pe rafturi?
Buna ziua,
Îmi place ce ați început să faceți și vă felicit. Sunt interesata dacă am începe o discuție despre un subiect puțin discutat. Sau cel putin evitat. Am un...
Buna,
Suna interesant la o fabrica de ciocolata vestiar alb si negru. Mi-ar place sa spun drept. Nu prea se intelege daca cei care au cerut se refereau la culoare sau...
Chestia cu alb si negru sunt perfect de acord cu dr. Vieru. Este cel putin interesantă.
În rest în funcție de cat de inalt doriți sa fie nivelul de igiena in unitatea...
Salut. Cred ca discuția despre alb si negru s-a epuizat. În rest ce ți-au cerit, probabil inspectorii de la DSVSA de la non-animal este ok. Nu prea conteaza dimensiunea...
Chestia cu alb si negru sunt perfect de acord cu dr. Vieru. Este cel putin interesantă.
În rest în funcție de cat de inalt doriți sa fie nivelul de igiena in unitatea...
Pentru context: Activăm în producția produselor din cacao, a ciocolatei și prod. zaharoase. Suntem în proces de extindere a activității și mutare într-un spațiu nou, până acum...
Salut. Cred ca discuția despre alb si negru s-a epuizat. În rest ce ți-au cerit, probabil inspectorii de la DSVSA de la non-animal este ok. Nu prea conteaza dimensiunea...
Salutate. Am citit astăzi într-un HACCP o chestie pe care am vazut-o în mai multe locuri și progrme. La "preluararea tehnologică) (orice ar insemna asta) la "pregatirea...
Salutate. Am citit astăzi într-un HACCP o chestie pe care am vazut-o în mai multe locuri și progrme. La "preluararea tehnologică) (orice ar insemna asta) la "pregatirea...
Buna, este ciudat. Este o listă întreagă de greseli în ce arăți tu aici. Probabil că cine a scris chestia asta are putina experienta. În primul rand carnea nu se spală. Dacă...
Salutate. Am citit astăzi într-un HACCP o chestie pe care am vazut-o în mai multe locuri și progrme. La "preluararea tehnologică) (orice ar insemna asta) la "pregatirea...
Salutate. Am citit astăzi într-un HACCP o chestie pe care am vazut-o în mai multe locuri și progrme. La "preluararea tehnologică) (orice ar insemna asta) la "pregatirea...
Buna,
Din experiență îți pot spune că la fel am făcut și ei. În timp însă, lucrând cu echipe și specialiști în diverse probleme am constatat că trebuie să țin cont de...
Salut,
Din păcate raspunsul legal este DA dar nu un HACCP similar cu o fabrica. Orice unitate care produce și comericalizeaza alimente trebuie să aibă HACCP. Acestea...
Salut,
Fluxul tehnologic este in fapt un desen , de obicei făcut de un arhitect al spațiului la dimensiunile reale, pe care trebuie să desenați toate utilajele pe care...
Buna,
Așa cum a spus și colega mea, oamenii sunt cheia. Dacă nu alegi oameni care sunt responsabili întâi cu igiena personala, dacă nu sunt impecabili în igiena...
Am o rulota fast food. Am nevoied e un program HACCP?
9 months ago
a răspuns la întrebarea Ce rol au testele microbiologice în HACCP?.
Testele microbiologice verifică eficiența HACCP și permit identificarea tendințelor, însă nu sunt suficiente pentru testarea produsului final din cauza lipsei unor standarde...
10 months ago
a răspuns la întrebarea Ce preved regulamentele europene privind reducerea agenților patogeni/HACCP?.
Regulamanetele europene urmăreșc o abordare de la fermă la furculiță pentru a asigura siguranța cărnii și a păsărilor, implementând reglementări HACCP pentru reducerea agenților...
10 months ago
a răspuns la întrebarea Care sunt cele șapte principii HACCP?.
• Analiza pericolelor: Identificarea potențialelor riscuri în procesul de producție.
• Punctele Critice de Control (PCC): Stabilirea punctelor de control esențiale pentru...
10 months ago
a răspuns la întrebarea Cum se compară HACCP cu sistemele tradiționale de inspecție alimentară?.
Sistemele de inspecție tradiționale se bazează pe metode vizuale, olfactive și tactile, punând accent pe detectarea pericolelor, nu pe prevenirea lor. În schimb, HACCP, care este...
10 months ago
a răspuns la întrebarea Este HACCP o abordare recentă?.
HACCP a fost implementat inițial în anii 1960 de compania Pillsbury pentru a asigura siguranța alimentară în programul spațial NASA. De atunci, a fost recunoscut de Academia...
10 months ago
a răspuns la întrebarea Care sunt principalele pericole alimentare?.
Deși consumatorii sunt adesea preocupați de reziduurile chimice din pesticide sau antibiotice, pericolele cele mai semnificative în industria alimentară sunt microbiologice, cum...
10 months ago
a răspuns la întrebarea De ce este important HACCP?.
HACCP joacă un rol esențial în controlul și prevenirea pericolelor în producția de alimente. Controlând riscuri majore precum contaminările microbiologice, chimice și fizice,...
10 months ago
a răspuns la întrebarea Ce este HACCP?.
HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) este un sistem de control al proceselor ce identifică punctele critice unde pot apărea pericole în producția alimentară și...
Consumatorii pot implementa măsuri de tip HACCP acasă, urmând practici adecvate de depozitare, manipulare și preparare a alimentelor pentru a preveni contaminarea și a asigura...
Salut,
Eu până astăzi făceam fluxuri tehnologice pentru clienții mei bazându-mă pe ce îmi spunea clientul că dorește să creieze în vbucâtâria lui și ce utilaje vrea să...
Buna,
Din experiență îți pot spune că la fel am făcut și ei. În timp însă, lucrând cu echipe și specialiști în diverse probleme am constatat că trebuie să țin cont de...
Salut,
Eu până astăzi făceam fluxuri tehnologice pentru clienții mei bazându-mă pe ce îmi spunea clientul că dorește să creieze în vbucâtâria lui și ce utilaje vrea să...
Salut,
Eu până astăzi făceam fluxuri tehnologice pentru clienții mei bazându-mă pe ce îmi spunea clientul că dorește să creieze în vbucâtâria lui și ce utilaje vrea să...
Am o unitate de producția mică. Am descărcat instrumentele voastre și mi se par interesante. Cum trebuie să le folosesc pentru a avea o oarecare eficiență sau eficacitate și...
Italia a emis o notificare privind biscuiții importați din Bangladesh, care conțin ouă, alergen nedeclarat pe eticheta italiană. Autoritățile au inițiat măsuri de rechemare de...
Germania a emis o avertizare pentru bastonașe de pește produse cu materie primă din China, după ce consumatorii au raportat prezența unor piese de plastic alb în produs. A...
Slovacia a emis o atenționare pentru o pâine multicereale fără gluten produsă în Germania, în urma unei reclamații a consumatorilor privind prezența mucegaiului. Deși riscul...
Danemarca a emis o notificare de rechemare pentru semințe de chimen importate din Siria, după detectarea unor reziduuri de pesticide neautorizate, incluzând clothianidin,...