Ordinul 36/2008 privind aprobarea Listei standardelor române care adoptă standardele europene şi internaţionale din domeniul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor

Ordinul 36/2008 din 2008.05.09

Status: Acte în vigoare 

Versiune de la: 9 Mai 2008 

Intră în vigoare:

9 Mai 2008 An

Ordinul 36/2008 privind aprobarea Listei standardelor române care adoptă standardele europene şi internaţionale din domeniul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor

Dată act: 16-apr-2008

Emitent: Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor

Văzând Referatul de aprobare nr. 37.130 din 4 februarie 2008, întocmit de Direcţia generală siguranţa alimentelor din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

având în vedere prevederile art. 4 alin. (5) din Legea nr. 150/2004 privind siguranţa alimentelor şi a hranei animalelor, republicată,

ţinând cont de prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,

preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:

Art. 1 

Se aprobă Lista standardelor române care adoptă standardele europene şi internaţionale din domeniul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2 

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

-****-

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

Radu Roatiş Cheţan

ANEXĂ:LISTA standardelor române care adoptă standardele europene şi internaţionale din domeniul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor

Nr. crt.

Indicativul standardului român

Titlul

1.

SRISO 16649-1:2007

Microbiologia alimentelor şi nutreţurilor. Metodă orizontală pentru enumerarea coloniilor de Escherichia coli p-glucuronidază pozitive. Partea 1: Tehnica de numărare a coloniilor la 44°C folosind membrane şi 5-bromo-4-cloro-3-indolil p-D-glucuronat

2.

SRISO 16649-2:2007

Microbiologia alimentelor şi nutreţurilor. Metodă orizontală pentru enumerarea Escherichia coli pozitive la p-glucuronidază. Partea 2: Tehnica de numărare a coloniilor la 44°C folosind 5-bromo-4-cloro-3-indolil ˛-D-glucuronat

3.

SR ISO TS 22964:2007

Lapte şi produse de lapte. Detecţia enterobacteriilor sakazakii

4.

SRISO 21528-2:2007

Microbiologia alimentelor şi nutreţurilor. Metodă orizontală pentru detecţia şi enumerarea enterobacteriaceelor. Partea 2: Metoda de enumerare a coloniilor

5.

SRISO 18593:2007

Microbiologia alimentelor şi nutreţurilor. Metode orizontale privind tehnicile de eşantionare de pe suprafeţe folosind plăci de contact şi tampoane

6.

SRISO 11784:2007

Identificarea animalelor prin radiofrecvenţă. Structura codului

7.

SRISO 11784:2007/ Amd 1:2007

Identificarea animalelor prin radiofrecvenţă. Structura codului

8.

SRISO 11785:2007

Identificarea animalelor prin radiofrecvenţă. Concept tehnic

9.

SR EN ISO 22005:2007

Trasabilitatea în lanţul alimentar. Principii generale şi cerinţe fundamentale pentru proiectarea şi implementarea sistemului

10.

SREN 14132: 2004/AC:2007

Produse alimentare. Determinarea Ochratoxinei A din orz şi cafea prăjită Metoda HPLC cu purificare pe coloana de imunoafinitate

11.

SREN ISO 13366-2:2007

Lapte. Enumerarea celulelor somatice. Partea 2: Linii directoare privind modul de operare a numărătoarelor fluoro-opto-electronice

12.

SREN ISO 21570: 2006/AC:2007

Produse alimentare. Metode de analiză pentru detectarea organismelor modificate genetic şi a produselor derivate. Metode de determinare cantitativă bazate pe utilizarea acizilor nucleici

13.

SR EN ISO 6579: 2003/DAmd 1:2007

Microbiologia produselor alimentare şi furajere. Metodă orizontală pentru detectarea bacteriilor din genul Salmonella - Amendament 1: Anexa D: Detecţia Salmonella spp. din materii fecale de animale şi din probe de mediu din etapa de producţie primară

14.

SR ISO/TS 22003:2007

Sisteme de management al siguranţei alimentelor. Cerinţe pentru organismele care efectuează audit şi certificare a sistemelor de management al siguranţei alimentelor

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 360 din data de 9 mai 2008