de stabilire a listei Uniunii de produse primare de arome de fum autorizate pentru utilizarea ca atare în sau pe produsele alimentare și/sau pentru producerea aromelor de fum derivate
(Text cu relevanță pentru SEE)
(JO L 333 12.12.2013, p. 54)
Astfel cum a fost modificat prin:
Jurnalul Oficial |
||||
NR. |
Pagina |
Data |
||
►M1 |
REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2022/502 AL COMISIEI din 29 martie 2022 |
L 102 |
6 |
30.3.2022 |
►M2 |
REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2023/952 AL COMISIEI din 12 mai 2023 |
L 128 |
79 |
15.5.2023 |
▼B
REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) NR. 1321/2013 AL COMISIEI
din 10 decembrie 2013
de stabilire a listei Uniunii de produse primare de arome de fum autorizate pentru utilizarea ca atare în sau pe produsele alimentare și/sau pentru producerea aromelor de fum derivate
(Text cu relevanță pentru SEE)
Articolul 1
Lista de produse primare de arome de fum autorizate în Uniune, toate celelalte fiind excluse, în vederea utilizării în sau pe produsele alimentare și/sau pentru producerea aromelor de fum derivate, astfel cum se prevede la articolul 6 din Regulamentul (CE) nr. 2065/2003, este prezentată în anexa la prezentul regulament.
Articolul 2
Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Lista de arome de fum autorizate intră în vigoare la 1 ianuarie 2014.
Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.
ANEXĂ
Lista Uniunii de produse primare de arome de fum autorizate pentru utilizarea ca atare în sau pe produsele alimentare și/sau pentru producerea aromelor de fum derivate
Nota 1: Nivelurile maxime se referă la nivelurile prezente în sau pe alimente, în forma în care sunt comercializate. Prin derogare de la acest principiu, pentru produse alimentare deshidratate și/sau concentrate ce trebuie reconstituite, nivelurile maxime se aplică produselor alimentare în forma reconstituită conform instrucțiunilor de pe etichetă, ținând seama de factorul de diluare minimă. În cazul în care produsele primare sunt utilizate în producția de arome de fum derivate, nivelurile maxime se ajustează în consecință.
Nota 2: Atunci când aromele de fum se folosesc în combinație în sau pe produsele alimentare, nivelurile individuale se reduc proporțional.
Nota 3: În cazul în care aromele de fum sunt autorizate pentru a fi utilizate în carnea prelucrată (categoria de alimente 8.2) sau în pește și produse pescărești prelucrate (categoria de alimente 9.2) și aceste alimente sunt afumate în camera de afumare prin expunere la fum regenerat prin utilizarea acestor arome de fum permise, utilizarea trebuie să fie în conformitate cu bunele practici de fabricație.
Nota 4: Prezența unei arome de fum este permisă:
(a)
într-un aliment compus, altul decât cele prevăzute în anexă, în cazul în care produsul primar este permis în unul dintre ingredientele alimentului compus;
(b)
într-un aliment destinat exclusiv preparării unui aliment compus, cu condiția ca acesta din urmă să fie în conformitate cu prezentul regulament.
Acestea nu se aplică preparatelor pentru sugari, preparatelor de continuare, alimentelor prelucrate pe bază de cereale și alimentelor pentru copii mici și alimentelor dietetice pentru scopuri medicale speciale destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică, astfel cum sunt menționate în Directiva 2009/39/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 6 mai 2009 privind produsele alimentare cu destinație nutrițională specială ( 1 ).
Cod unic |
SF-001 |
|
Denumirea produsului |
Scansmoke PB 1110 |
|
Numele titularului autorizației |
►M1 proFagus GmbH ◄ |
|
Adresa titularului autorizației |
►M1 |
|
Descrierea și caracterizarea produsului |
1. Materii sursă: 90 % fag (Fagus sylvatica), 10 % stejar (Quercus alba) 2. Specificații: — pH: 2,1-2,9 — Apă: 47,0-56,0 % — Aciditate % (exprimată în acid acetic): 8-12 % — Compuși carbonilici: 17-25 % — Fenoli (exprimați în siringol, mg/g): 10,5-20,1 3. Criterii de puritate: — Plumb: < 5,0 mg/kg — Arsen: < 3,0 mg/kg — Cadmiu: < 1,0 mg/kg — Mercur: < 1,0 mg/kg |
|
Condiții de utilizare |
Categoria de alimente |
Nivelul maxim g/kg |
1.7. Brânză și brânzeturi |
2,0 |
|
2. Grăsimi și uleiuri și emulsii de grăsimi și uleiuri |
0,002 |
|
3. Înghețată |
0,005 |
|
5. Produse de cofetărie |
0,05 |
|
8.1.2. Preparate din carne, astfel cum sunt definite în Regulamentul (CE) nr. 853/2004 al Parlamentului European și al Consiliului (1) |
2,0 |
|
8.2. Carne prelucrată |
2,0 |
|
9.2. Pește și produse de pescărie prelucrate, inclusiv crustacee și moluște |
2,0 |
|
9.3. Icre |
2,0 |
|
12.2. Ierburi, condimente, produse de asezonare |
2,3 |
|
12.5. Supe și ciorbe |
0,23 |
|
12.6. Sosuri |
1,0 |
|
12.7. Salate și produse tartinabile condimentate |
0,23 |
|
14.1. Băuturi nealcoolice |
0,02 |
|
14.2. Băuturi alcoolice, inclusiv echivalenți fără alcool sau cu conținut scăzut de alcool |
0,02 |
|
15. Aperitive condimentate și gustări gata de consum |
2,0 |
|
Data de la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2014 |
|
Data până la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2024 |
|
(1) JO L 139, 30.4.2004, p. 55. |
Cod unic |
SF-002 |
|
Denumirea produsului |
Zesti Smoke Code 10 |
|
Numele titularului autorizației |
Mastertaste |
|
Adresa titularului autorizației |
Draycott Mills Cam Dursley Gloucestershire GL11 5NA REGATUL UNIT |
|
Descrierea și caracterizarea produsului |
1. Materii sursă: 50-60 % nuc american (Carya ovata), 40-50 % stejar (Quercus alba) 2. Specificații: — pH: 2,0-2,5 — Apă: 62,3-65,7 % — Aciditate % (exprimată în acid acetic): 10,5-11 — Compuși carbonilici (g/100 ml): 15-25 — Fenoli (mg/ml): 12-22 3. Criterii de puritate: — Plumb: < 5,0 mg/kg — Arsen: < 3,0 mg/kg — Cadmiu: < 1,0 mg/kg — Mercur: < 1,0 mg/kg |
|
Condiții de utilizare |
Categoria de alimente |
Nivelul maxim g/kg |
1.7. Brânză și brânzeturi |
0,50 |
|
1.8. Analogi de produse lactate, inclusiv preparate de albire a băuturilor |
0,50 |
|
4.2. Fructe și legume prelucrate |
0,30 |
|
8.1.2. Preparate din carne, astfel cum sunt definite în Regulamentul (CE) nr. 853/2004 |
2,5 |
|
8.2. Carne prelucrată |
2,5 |
|
9.2. Pește și produse de pescărie prelucrate, inclusiv crustacee și moluște |
2,0 |
|
9.3. Icre |
2,0 |
|
12.2. Ierburi, condimente, produse de asezonare |
3,0 |
|
12.5. Supe și ciorbe |
0,30 |
|
12.6. Sosuri |
1,0 |
|
12.9. Produse proteice, cu excepția produselor din categoria 1.8 |
1,0 |
|
15. Aperitive condimentate și gustări gata de consum |
3,0 |
|
Data de la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2014 |
|
Data până la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2024 |
Cod unic |
SF-003 |
|
Denumirea produsului |
Smoke Concentrate 809045 |
|
Numele titularului autorizației |
Symrise AG |
|
Adresa titularului autorizației |
Mühlenfeldstraße 1 37603 Holzminden GERMANIA |
|
Descrierea și caracterizarea produsului |
1. Materii sursă: Fag (Fagus sylvatica) 2. Specificații: — pH: 2-3 — Apă: 5-15 % — Aciditate % (exprimată în acid acetic): 8-15 % — Compuși carbonilici: 10-20 % — Fenoli: 0,2-0,6 % 3. Criterii de puritate: — Plumb: < 5 mg/kg — Arsen: < 3 mg/kg — Cadmiu: < 1 mg/kg — Mercur: < 1 mg/kg |
|
Condiții de utilizare |
Categoria de alimente |
Nivelul maxim g/kg |
1. Produse lactate și analoage |
0,50 |
|
4.2. Fructe și legume prelucrate |
0,30 |
|
6.4.5. Umpluturi pentru paste alimentare umplute (ravioli și alte paste similare) |
1,0 |
|
7.1. Pâine și chifle |
0,60 |
|
7.2. Produse fine de panificație |
0,60 |
|
8. Carne |
0,60 |
|
9.2. Pește și produse de pescărie prelucrate, inclusiv crustacee și moluște |
0,60 |
|
9.3. Icre |
0,60 |
|
12.2. Ierburi, condimente, produse de asezonare |
3,0 |
|
12.5. Supe și ciorbe |
0,60 |
|
12.6. Sosuri |
4,0 |
|
12.7. Salate și produse tartinabile condimentate |
1,0 |
|
12.9. Produse proteice, cu excepția produselor din categoria 1.8 |
1,0 |
|
15. Aperitive condimentate și gustări gata de consum |
3,0 |
|
Data de la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2014 |
|
Data până la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2024 |
Cod unic |
SF-004 |
|
Denumirea produsului |
Scansmoke SEF 7525 |
|
Numele titularului autorizației |
Azelis Denmark A/S |
|
Adresa titularului autorizației |
Lundtoftegaardsvej 95 2800 Lyngby DANEMARCA |
|
Descrierea și caracterizarea produsului |
1. Materii sursă: 35 % stejar roșu (Quercus rubra), 35 % stejar alb (Quercus alba), 10 % arțar (Acer saccharum), 10 % fag (Fagus grandifolia) și 10 % nuc american (Carya ovata) 2. Specificații: — Apă: 0,3-0,9 greutate % — Aciditate (exprimată în acid acetic): 0,09-0,25 mEq/g — Compuși carbonilici: 1,2-3,0 greutate % — Fenoli: 8-12 greutate % 3. Criterii de puritate: — Plumb: < 5,0 mg/kg — Arsen: < 3,0 mg/kg — Cadmiu: < 1,0 mg/kg — Mercur: < 1,0 mg/kg |
|
Condiții de utilizare |
Categoria de alimente |
Nivelul maxim g/kg |
1. Produse lactate și analoage |
0,16 |
|
2. Grăsimi și uleiuri și emulsii de grăsimi și uleiuri |
0,05 |
|
4.2. Fructe și legume prelucrate |
0,05 |
|
5. Produse de cofetărie |
0,08 |
|
6. Cereale și produse pe bază de cereale |
0,05 |
|
7.1. Pâine și chifle |
0,08 |
|
7.2. Produse fine de panificație |
0,08 |
|
8. Carne |
0,16 |
|
9.2. Pește și produse de pescărie prelucrate, inclusiv crustacee și moluște |
0,16 |
|
9.3. Icre |
0,16 |
|
10.2. Ouă și produse din ouă prelucrate |
0,05 |
|
12.2. Ierburi, condimente, produse de asezonare |
0,18 |
|
12.5. Supe și ciorbe |
0,05 |
|
12.6. Sosuri |
0,05 |
|
12.7. Salate și produse tartinabile condimentate |
0,05 |
|
12.9. Produse proteice, cu excepția produselor din categoria 1.8 |
0,05 |
|
14.1. Băuturi nealcoolice |
0,05 |
|
14.2. Băuturi alcoolice, inclusiv echivalenți fără alcool sau cu conținut scăzut de alcool |
0,05 |
|
15. Aperitive condimentate și gustări gata de consum |
0,08 |
|
Data de la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2014 |
|
Data până la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2024 |
Cod unic |
SF-005 |
|
Denumirea produsului |
SmokEz C-10 |
|
Numele titularului autorizației |
Red. Arrow Products Company LLC |
|
Adresa titularului autorizației |
P.O. Box 1537 633 South 20th street Manitowoc, WI 54221-1537 SUA |
|
Descrierea și caracterizarea produsului |
1. Materii sursă: Arțar (Acer saccharum): 25-60 % Stejar (Quercus alba): 10-40 % Nuc american (Carya ovata): 10-25 % Frasin (Fraxinus americana), mesteacăn (Betula papyrifera și Betula alleghanisensis), cireș (Prunus serotina), fag (Facus grandifolia): 0-15 % (în total) 2. Specificații: — pH: 2,1-2,6 — Apă: 60,7-65,1 % — Aciditate % (exprimată în acid acetic): 10,5-12,0 greutate % — Compuși carbonilici: 12,0-17,0 greutate % — Fenoli: 10,0-15,0 mg/ml 3. Criterii de puritate: — Plumb: < 5,0 mg/kg — Arsen: < 3,0 mg/kg — Cadmiu: < 1,0 mg/kg — Mercur: < 1,0 mg/kg |
|
Condiții de utilizare |
Categoria de alimente |
Nivelul maxim g/kg |
1.7. Brânză și brânzeturi |
0,20 |
|
8.1.2. Preparate din carne, astfel cum sunt definite în Regulamentul (CE) nr. 853/2004 |
2,5 |
|
8.2. Carne prelucrată |
2,5 |
|
9.2. Pește și produse de pescărie prelucrate, inclusiv crustacee și moluște |
2,0 |
|
9.3. Icre |
2,0 |
|
12.2. Ierburi, condimente, produse de asezonare și condimente |
3,0 |
|
12.6. Sosuri și produse similare |
3,0 |
|
15. Aperitive condimentate și gustări gata de consum |
3,0 |
|
Data de la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2014 |
|
Data până la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2024 |
Cod unic |
SF-006 |
|
Denumirea produsului |
SmokEz Enviro-23 |
|
Numele titularului autorizației |
Red. Arrow Products Company LLC |
|
Adresa titularului autorizației |
P.O. Box 1537 633 South 20th street Manitowoc, WI 54221-1537 SUA |
|
Descrierea și caracterizarea produsului |
1. Materii sursă: Arțar (Acer saccharum): 25-65 % Stejar (Quercus alba): 20-75 % Nuc american (Carya ovata), frasin (Fraxinus americana), mesteacăn (Betula papyrifera și Betula alleghanisensis), cireș (Prunus serotina), fag (Facus grandifolia): 0-15 % (în total) 2. Specificații: — pH: 2,8-3,2 — Apă: 57,0-64,4 % — Aciditate % (exprimată în acid acetic): 6,0-7,0 greutate % — Compuși carbonilici: 16,0-24,0 greutate % — Fenoli: 10,0-16,0 mg/ml 3. Criterii de puritate: — Plumb: < 5,0 mg/kg — Arsen: < 3,0 mg/kg — Cadmiu: < 1,0 mg/kg — Mercur: < 1,0 mg/kg |
|
Condiții de utilizare |
Categoria de alimente |
Nivelul maxim g/kg |
1.7. Brânză și brânzeturi |
2,0 |
|
8.1.2. Preparate din carne, astfel cum sunt definite în Regulamentul (CE) nr. 853/2004 |
5,0 |
|
8.2. Carne prelucrată |
5,0 |
|
9.2. Pește și produse de pescărie prelucrate, inclusiv crustacee și moluște |
2,0 |
|
9.3. Icre |
2,0 |
|
Data de la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2014 |
|
Data până la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2024 |
Cod unic |
SF-007 |
|
Denumirea produsului |
TradismokeTM A MAX |
|
Numele titularului autorizației |
►M2 JRS, J. Rettenmaier & Söhne GmbH & Co. KG ◄ |
|
Adresa titularului autorizației |
►M2 |
|
Descrierea și caracterizarea produsului |
1. Materii sursă: Fag (Fagus sylvatica) 2. Specificații: — pH: 1,5-2,5 — Apă: 50-58 greutate % — Aciditate % (exprimată în acid acetic): 13-16 greutate % — Compuși carbonilici: 17-22 greutate % — Fenoli: 30-45 mg/ml 3. Criterii de puritate: — Plumb: < 5,0 mg/kg — Arsen: < 3,0 mg/kg — Cadmiu: < 1,0 mg/kg — Mercur: < 1,0 mg/kg |
|
Condiții de utilizare |
Categoria de alimente |
Nivelul maxim g/kg |
1.4. Produse lactate fermentate aromatizate, inclusiv produse tratate termic |
1,0 |
|
1.6.3. Alte tipuri de smântână |
1,0 |
|
1.7.3. Crustă de brânză comestibilă |
1,0 |
|
1.7.5. Brânzeturi prelucrate |
1,0 |
|
2. Grăsimi și uleiuri și emulsii de grăsimi și uleiuri |
1,0 |
|
8.1.2. Preparate din carne, astfel cum sunt definite în Regulamentul (CE) nr. 853/2004 |
4,0 |
|
8.2. Carne prelucrată |
4,0 |
|
9.2. Pește și produse de pescărie prelucrate, inclusiv crustacee și moluște |
4,0 |
|
9.3. Icre |
4,0 |
|
12.2. Ierburi, condimente, produse de asezonare |
1,0 |
|
12.5. Supe și ciorbe |
0,50 |
|
12.6. Sosuri |
1,0 |
|
14.1. Băuturi nealcoolice |
0,10 |
|
14.2. Băuturi alcoolice, inclusiv echivalenți fără alcool sau cu conținut scăzut de alcool |
0,10 |
|
15. Aperitive condimentate și gustări gata de consum |
1,0 |
|
Data de la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2014 |
|
Data până la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2024 |
Cod unic |
SF-008 |
|
Denumirea produsului |
proFagus-Smoke R709 |
|
Numele titularului autorizației |
ProFagus Gmbh |
|
Adresa titularului autorizației |
Uslarer Strasse 30 37194 Bodenfelde GERMANIA |
|
Descrierea și caracterizarea produsului |
1. Materii sursă: 90 % fag (Fagus sylvatica), 10 % stejar (Quercus alba) 2. Specificații: — pH: 2,0-2,5 — Apă: 76,7-83,5 % — Aciditate (exprimată în acid acetic): 10,5-12,5 mEq/g — Compuși carbonilici: 5-10 greutate % — Fenoli: 5-10 greutate % 3. Criterii de puritate: — Plumb: < 5,0 mg/kg — Arsen: < 3,0 mg/kg — Cadmiu: < 1,0 mg/kg — Mercur: < 1,0 mg/kg |
|
Condiții de utilizare |
Categoria de alimente |
Nivelul maxim g/kg |
1.7. Brânză și brânzeturi |
2,5 |
|
2. Grăsimi și uleiuri și emulsii de grăsimi și uleiuri |
0,002 |
|
3. Înghețată |
0,005 |
|
4.2. Fructe și legume prelucrate |
0,55 |
|
5. Produse de cofetărie |
0,10 |
|
8.1.2. Preparate din carne, astfel cum sunt definite în Regulamentul (CE) nr. 853/2004 |
2,5 |
|
8.2. Carne prelucrată |
2,5 |
|
9.2. Pește și produse de pescărie prelucrate, inclusiv crustacee și moluște |
2,5 |
|
9.3. Icre |
2,5 |
|
12.2. Ierburi, condimente, produse de asezonare |
4,0 |
|
12.4. Muștar |
0,10 |
|
12.5. Supe și ciorbe |
0,28 |
|
12.6. Sosuri |
1,5 |
|
12.7. Salate și produse tartinabile condimentate |
0,40 |
|
14.1. Băuturi nealcoolice |
0,10 |
|
14.2. Băuturi alcoolice, inclusiv echivalenți fără alcool sau cu conținut scăzut de alcool |
0,02 |
|
15. Aperitive condimentate și gustări gata de consum |
2,5 |
|
Data de la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2014 |
|
Data până la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2024 |
Cod unic |
SF-009 |
|
Denumirea produsului |
Fumokomp |
|
Numele titularului autorizației |
Kompozíció Kft |
|
Adresa titularului autorizației |
Kompozíció Kft 2053 Herceghalom UNGARIA |
|
Descrierea și caracterizarea produsului |
1. Materii sursă: 85 % fag (Fagus sylvatica), 15 % carpen (Carpinus betulus) 2. Specificații: — Conținut de apă: < 2 g/g % — Aciditate % (exprimată în acid acetic): 1-8 g/g % — Compuși carbonilici: 25-30 g/g % — Fenoli: 15-60 g/g % 3. Criterii de puritate: — Plumb: < 5,0 mg/kg — Arsen: < 3,0 mg/kg — Cadmiu: < 1,0 mg/kg — Mercur: < 1,0 mg/kg |
|
Condiții de utilizare |
Categoria de alimente |
Nivelul maxim g/kg |
1.4. Produse lactate fermentate aromatizate, inclusiv produse tratate termic |
0,06 |
|
1.6.3. Alte tipuri de smântână |
0,06 |
|
1.7. Brânză și brânzeturi |
0,06 |
|
1.8. Analogi de produse lactate, inclusiv preparate de albire a băuturilor |
0,06 |
|
2. Grăsimi și uleiuri și emulsii de grăsimi și uleiuri |
0,06 |
|
3. Înghețată |
0,06 |
|
4.2. Fructe și legume prelucrate |
0,06 |
|
5. Produse de cofetărie |
0,06 |
|
6.3. Cereale pentru micul dejun |
0,06 |
|
6.4.5. Umpluturi pentru paste alimentare umplute (ravioli și alte paste similare) |
0,06 |
|
6.5. Fidea |
0,06 |
|
6.6. Aluaturi |
0,06 |
|
6.7. Cereale preparate în prealabil sau prelucrate |
0,06 |
|
7.1. Pâine și chifle |
0,06 |
|
7.2. Produse fine de panificație |
0,06 |
|
8. Carne |
0,06 |
|
9.2. Pește și produse de pescărie prelucrate, inclusiv crustacee și moluște |
0,06 |
|
9.3. Icre |
0,06 |
|
10.2. Ouă și produse din ouă prelucrate |
0,06 |
|
12.2. Ierburi, condimente, produse de asezonare |
0,06 |
|
12.3. Oțet |
0,06 |
|
12.4. Muștar |
0,06 |
|
12.5. Supe și ciorbe |
0,06 |
|
12.6. Sosuri |
0,06 |
|
12.7. Salate și produse tartinabile condimentate |
0,06 |
|
12.9. Produse proteice, cu excepția produselor din categoria 1.8 |
0,06 |
|
13.3. Alimente dietetice pentru controlul greutății, destinate să înlocuiască întregul aport alimentar zilnic sau o masă individuală |
0,06 |
|
13.4. Produse alimentare adecvate pentru persoanele cu intoleranță la gluten, astfel cum sunt definite în Regulamentul (CE) nr. 41/2009 al Comisiei (1) |
0,06 |
|
14.1.4. Băuturi aromatizate |
0,06 |
|
14.1.5.2. Altele |
0,06 |
|
14.2. Băuturi alcoolice, inclusiv echivalenți fără alcool sau cu conținut scăzut de alcool |
0,06 |
|
15. Aperitive condimentate și gustări gata de consum |
0,06 |
|
16. Deserturi, cu excepția produselor din categoriile 1, 3 și 4 |
0,06 |
|
Data de la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2014 |
|
Data până la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2024 |
|
(1) JO L 16, 21.1.2009, p. 3. |
Cod unic |
SF-010 |
|
Denumirea produsului |
AM 01 |
|
Numele titularului autorizației |
AROMARCO, s.r.o |
|
Adresa titularului autorizației |
Mlynská 15 929 01 Dunajská Streda SLOVACIA |
|
Descrierea și caracterizarea produsului |
1. Materii sursă: Fag (Fagus sylvatica) 2. Specificații: — Solventul: amestec etanol/apă (aproximativ 60/40 greutate %) — Aciditate (exprimată în acid acetic): 3,5-5,2 g/kg — Compuși carbonilici: 6,0-10,0 g/kg — Fenoli: 8,0-14,0 g/kg 3. Criterii de puritate: — Plumb: < 5,0 mg/kg — Arsen: < 3,0 mg/kg — Cadmiu: < 1,0 mg/kg — Mercur: < 1,0 mg/kg |
|
Condiții de utilizare |
Categoria de alimente |
Nivelul maxim g/kg |
1.4. Produse lactate fermentate aromatizate, inclusiv produse tratate termic |
0,60 |
|
1.6.3. Alte tipuri de smântână |
0,60 |
|
1.7. Brânză și brânzeturi |
0,60 |
|
1.8. Analogi de produse lactate, inclusiv preparate de albire a băuturilor |
0,60 |
|
2. Grăsimi și uleiuri și emulsii de grăsimi și uleiuri |
0,40 |
|
8.1.2. Preparate din carne, astfel cum sunt definite în Regulamentul (CE) nr. 853/2004 |
0,85 |
|
8.2. Carne prelucrată |
0,85 |
|
9.2. Pește și produse de pescărie prelucrate, inclusiv crustacee și moluște |
0,80 |
|
9.3. Icre |
0,80 |
|
14.2. Băuturi alcoolice, inclusiv echivalenți fără alcool sau cu conținut scăzut de alcool |
0,02 |
|
15. Aperitive condimentate și gustări gata de consum |
1,30 |
|
Data de la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2014 |
|
Data până la care este autorizat produsul |
1 ianuarie 2024 |
( 1 ) JO L 124, 20.5.2009, p. 21.
Descărcă textul
Poți descărca textul prezent, sau întreg textul dacă acesta are dimensiuni mai mari, folosind butonul de mai jos.