Term | Definition |
---|---|
gelatină | proteină naturală, solubilă, sub formă gelificată sau nu, obţinută prin hidroliza parţială a colagenului produs din oase, piei prelucrate şi neprelucrate, tendoane şi sinovii de la animale; |
Genotoxic | Afectează ADN-ul. |
Gestionare a riscurilor | Denumire dată procesului de gestionare a riscurilor identificate în urma evaluării riscurilor, incluzând planificarea, realizarea și evaluarea acțiunilor necesare pentru a proteja consumatorii, animalele și mediul. |
Gestiunea riscului | Denumire dată procesului, diferit de evaluarea riscului, de apreciere a politicilor alternative prin consultarea părților interesate, luând în considerare evaluarea riscului și alți factori legitimi și, dacă este necesar, selectând opțiunile de prevenire și control adecvate. |
Glicidamidă | Un metabolit al acrilamidei care se formează după consumul alimentelor ce conțin acrilamidă. |
Gluten | Denumire dată proteinei care se găsește în grâu, orz și secară, ingestia acesteia declanșând simptomele bolii celiace. |
Grad suficient de dezvoltare | Denumire dată maturizării funcțiilor corporale necesare pentru metabolizarea alimentelor diferite de lapte, altele decât laptele matern sau formulele pentru sugari, și evoluțiilor neurologice necesare pentru o trecere sigură și eficientă de la alăptare la hrănirea cu lingurița și la mâncatul independent, manifestată prin interesul vizibil al sugarului față de alimentele diferite de lapte și față de mâncat. |
grăsimi animale procesate | sortimente de grăsime derivată din carne procesată, incluzând oase, şi care sunt destinate consumului uman; |
Grup cu evaluare cumulativă | Denumire dată substanțelor chimice considerate grup datorită susceptibilității de a acționa asupra organismului în același mod. |