Managementul Siguranței Alimentelor

Codex.Ro este partenerul tău cu resurse care fac diferența
Search for glossary terms (regular expression allowed)
Term Definition
HACCP

Sistem care identifică, evaluează şi controlează reacţiile accidentale care sunt semnificative pentru menţinerea siguranţei alimentelor.

Hipermarket

unitate cu spaţii şi capacităţi de depozitare şi vânzare distincte în care se desfăşoară activităţi pentru recepţia, depozitarea distinctă şi vânzarea în raioane separate a produselor de origine animală şi nonanimală provenite din unităţi autorizate şi/sau înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, incluzând activităţi de tip măcelărie sau carmangerie, desfăşurate în spaţii separate înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în acesta categorie sunt incluse şi unităţile de tip cash & carry, care vând alimente către comercianţii înregistraţi pe bază de cartelă proprie în vederea comercializării directe către consumatorul final prin alte unităţi de vânzare cu amănuntul

Synonyms - Supermarket
Hrană pentru animale

1 - produs simplu sau compus (produse simple sau compuse), fie procesat (procesate), semiprocesat (semiprocesate) sau brut (brute), care este destinat (sunt destinate) hrănirii animalelor care sunt folosite pentru obţinerea de alimente