Term | Definition |
---|---|
ungulate domestice | animale domestice din specia bovine, inclusiv speciile Bubalus şi Bison, porcine, ovine şi caprine, precum şi solipede domestice |
Unitate | Denumire dată oricărei unități a unei întreprinderi din sectorul industriei alimentare care are în obiectul de activitate receptionarea, depozitarea, prepararea, producerea, comercializarea de alimente și a hranei pentru animale. |
Unitate de fabricare a îngheţatei | unitate cu spaţii şi echipamente adecvate pentru recepţia materiei prime de origine animală şi nonanimală, fabricarea şi depozitarea îngheţatei |
Unitate neutralizare deseuri | Unitate specializata in colectarea, transportul, depozitarea si procesarea deseurilor de origine animala si cadavrelor. |
Unităţi | unităţile care prelucrează, procesează, depozitează, transportă, valorifică şi comercializează produse şi subproduse alimentare de origine nonanimală |
Unitati ale produselor alimentare | Un obiect concret sau conventional pe care se pot face o serie de observaţii şi care este prelevat, pentru a forma o probăcantitatea de material prelevată o dată dintr-o cantitate mai mare de material pentru a forma o probă(CAC/GL 50-2004) |
Unitati cu vanzare prin internet | Unitati cu spatii fixe sau mobile pentru depozitarea, transportul catre consumatorul final si vanzarea numai prin comanda prin internet de alimente de origine animala si nonanimala ambalate si/sau preambalate de producator. |
Unităţi de ambalare şi/sau îmbuteliere a produselor alimentare de origine nonanimală | unitate cu spaţii, dotări şi instalaţii adecvate în care se desfăşoară activităţi pentru recepţia, depozitarea, ambalarea şi livrarea produselor alimentare de origine nonanimală |
Unităţi de comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală congelate | unitate cu spaţii, dotări şi instalaţii adecvate pentru recepţia materiei prime, depozitarea şi/sau prelucrarea produselor congelate, precum şi cu spaţii de ambalare, depozitare şi livrare corespunzătoare, atât pentru alte unităţi, cât şi pentru consumatorul final |
Unităţi de conservare a fructelor, nucilor sau a legumelor | unitate cu spaţii, dotări, instalaţii adecvate pentru recepţia, depozitarea, condiţionarea şi prelucrarea (congelarea, uscarea, conservarea în ulei sau în oţet, fabricarea conservelor etc.) în vederea conservării fructelor şi legumelor, precum şi cu spaţii, inclusiv spaţii de frig, şi dotări necesare îmbutelierii, ambalării, depozitării, păstrării şi livrării acestora |
Unităţi de fabricare a concentratelor din fructe şi legume | unitate cu spaţii, dotări, instalaţii adecvate pentru recepţia, depozitarea, condiţionarea şi prelucrarea fructelor şi legumelor, în vederea obţinerii concentratelor din acestea, precum şi cu spaţii şi dotări necesare îmbutelierii, ambalării, depozitării, păstrării şi livrării acestora |
Unităţi de fabricare a gemurilor, marmeladelor şi jeleurilor | unitate cu spaţii, dotări, instalaţii adecvate pentru recepţia, depozitarea, condiţionarea şi prelucrarea fructelor şi legumelor în vederea obţinerii gemurilor, marmeladelor şi jeleurilor, precum şi pentru ambalarea, depozitarea şi livrarea acestora |
Unităţi de fabricare a produselor alimentare confiate/deshidratate | Unităţi de fabricare a produselor alimentare confiate/deshidratate (legume, fructe, coji de fructe şi alte părţi de plante, confiate – uscate, glasate sau cristalizate) – unitate cu spaţii, dotări şi instalaţii adecvate pentru recepţia materiei prime, depozitarea şi fabricarea produselor confiate/deshidratate, precum şi cu spaţii de ambalare, depozitare şi livrare corespunzătoare, atât pentru alte unităţi, cât şi pentru consumatorul final |
Unităţi de fabricare a produselor alimentare congelate | unitate cu spaţii, dotări şi instalaţii adecvate pentru recepţia materiei prime, depozitarea şi fabricarea produselor congelate, precum şi cu spaţii de ambalare, depozitare şi livrare corespunzătoare, atât pentru alte unităţi, cât şi pentru consumatorul final |
Unităţi de fabricare a produselor alimentare din fructe şi legume | unitate cu spaţii, dotări, instalaţii adecvate pentru recepţia, depozitarea, condiţionarea şi prelucrarea fructelor şi legumelor în vederea obţinerii produselor alimentare, precum şi cu spaţii necesare depozitării şi livrării acestora |