Program(e) preliminar(e) (PRP)

Search for glossary terms (regular expression allowed)
Term Definition
Program(e) preliminar(e) (PRP)

Practici și condiții preventive, inclusiv toate BPI, precum și alte practici și proceduri, cum ar fi formarea și trasabilitatea, care stabilesc condițiile de mediu și de funcționare de bază ce fundamentează punerea în aplicare a procedurilor bazate pe HACCP.

Conform Comunicării Comisiei Europene 2022/C 355/01

3.35 - program preliminar - PRP - condiţii şi activităţi de bază care sunt necesare în cadrul organizatiei (3.31) şi pe tot parcursul lanţului alimentar (3.20) pentru a menţine siguranţa alimentelor

NOTA 1 la termen - PRP necesare depind de segmentul din lantul alimentar în cadrul căruia funcţionează organizaţia şi de tipul de organizaţie. Exemple de termeni echivalenţi sunt: Bune practici pentru agricultură (GAP), Bune practici pentru veterinari (GVP), Bune practici de fabricaţie (GMP), Bune practici de igienă (GHP), Bune practici de producţie (GPP), Bune practici de distribuţie (GDP) şi Bune practici comerciale (GTP).