Term | Definition |
---|---|
Siguranţa alimentelor | (3.21) - asigurarea faptului că alimentul nu va provoca un efect advers asupra sănătăţii consumatorului atunci când este preparat şi/sau consumat înconformitate cu utilizarea sa preconizată NOTA 1 la termen - Siguranţa alimentelor este legată de apari\ia pericolelor pentru siguranta alimentelor (3.22) în produsele finite (3.15) şi nu include alte aspecte legate de sănătate, cum ar fi, de exemplu, malnutriţia. NOTA 2 la termen - Ea nu trebuie confundată cu disponibilitatea alimentului şi accesul la aliment ('securitatea alimentelor'). NOTA 3 la termen - Aceasta include hrana pentru animale şi alimentul pentru animale. [SURSĂ: CAC/RCP 1-1969, modificat - Cuvântul „daunăa fost înlocuit cu „efect advers asupra sănătăţiişi au fost adăugate note la termen.] Asigurarea că mâncarea nu va avea nici un efect negativ asupra consumatorului atunci când este pregătită şi/sau consumată conform instrucţiunilor de utilizare |