Term | Definition |
---|---|
Validare | Obținerea dovezilor care arată că o măsură de control sau combinația unor măsuri de control, dacă sunt aplicate în mod corespunzător în cadrul procedurilor bazate pe HACCP și de către PRPO, este capabilă să controleze pericolul către un rezultat specificat. în caz de modificări poate fi necesară revalidarea9 . Exemple detaliate pot fi consultate în CAC/GL 69-2008 (Conform Comunicării Comisiei Europene 2022/C 355/01) 3.44- validare <siguranţa alimentelor>obţinerea de dovezi care demonstrează că o măsura de control (3.8) (sau o combinaţie de măsuri de control) va fi capabilă să controleze în mod eficace un pericol semnificativ pentru siguranţa alimentelor (3.40) NOTA 1 la termen - Validarea se realizează în momentul proiectării unei combinaţii de măsuri de control sau ori de câte ori se realizează modificări lamăsurile de control implementate. NOTA 2 la termen - în acest document se face distincţie între termenii validare (3.44), monitorizare (3.27), şi verificare (3.45):
|