Term | Definition |
---|---|
Rechemare | Denumire dată oricărei măsuri care vizează returnarea unui dispozitiv care a fost pus deja la dispoziția utilizatorului final. |
Reclamatie | Cerere adresata organelor administrative in care se exprima o nemultumire |
Recondiționare completă | Denumire dată reconstruirii complete a unui dispozitiv deja introdus pe piață ori pus în funcțiune, sau fabricarea unui nou dispozitiv din piese provenite de la dispozitive uzate, pentru ca acesta să devină conform cu prezentul regulament, combinată cu atribuirea unei noi durate de viață pentru dispozitivul recondiționat. |
Recontrol | Actiunea de inspectie/control desfasurata intr-un obiectiv la o data stabilita in urma unei actiuni de inspectie/control anterioare. |
Refacere ecologică | Denumire dată revenirii unei populații sau a unui ecosistem la o stare predefinită după o perturbare a activităților sale normale, cum ar fi expunerea la o toxină, un dăunător sau modificarea surselor de hrană. |
Referat | Documentul intocmit de catre seful serviciului din care face parte inspectorul care a propus masura in nota de control in vederea aprobarii de catre Directorul executiv |
Registru | Tipizat copertat, numerotat si snuruit, in care se inregistreaza documente specifice |
Relație doză-efect | Denumire dată relației dintre cantitatea de substanță la care este expus un organism, o populație sau un ecosistem și modul în care acesta răspunde, de exemplu, din punct de vedere al toxicității. |
Relevanță biologică | Denumire dată unui eveniment sau fenomen definit ca având relevanță biologică dacă amploarea sau implicațiile sale pot avea consecințe asupra sănătății umane. |
Remediere | Corectarea neconformitatilor sau a deficientelor semnalate la inspectia/controlul anterior. |
Reprelucrare | Denumire dată prelucrării unui dispozitiv utilizat deja pentru a permite reutilizarea acestuia în condiții de siguranță, incluzând curățarea, dezinfectarea, sterilizarea și procedurile înrudite, precum și testarea și restabilirea siguranței tehnice și funcționale a dispozitivului utilizat. |
Reprezentant autorizat | Denumire dată oricărei persoane fizice sau juridice stabilită în Uniune, care a primit și a acceptat un mandat scris din partea unui producător din exteriorul Uniunii, pentru a acționa în numele producătorului în legătură cu sarcini specificate privind obligațiile acestuia din urmă care decurg din prezentul regulament. |
Respectarea criteriilor microbiologice | Obţinerea rezultatelor satisfăcătoare sau acceptabile atunci când se testează valorile stabilite pentru aceste criterii prin prelevarea de probe, efectuarea de analize şi aplicarea de măsuri corective, în conformitate cu legislaţia în domeniul alimentar şi cu instrucţiunile date de către autorităţile competente(Articolul 2(l) al Regulamentului (CE) nr. 2073/2005) |
Restaurant | Restaurant, indiferent de specific – local de alimentaţie publică care include spaţii şi dotări corespunzătoare în care se desfăşoară activităţi specifice pentru recepţia produselor de origine animală provenite din unităţi autorizate şi/sau înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi a produselor de origine nonanimală, depozitarea, prepararea şi servirea în incinta localului a preparatelor şi semipreparatelor culinare sau livrarea la comandă a preparatelor şi semipreparatelor culinare, a produselor de patiserie/cofetărie şi a altor produse similare. Această categorie include şi restaurante cu autoservire, vagoane-restaurant, rulote, fast-fooduri, baruri, precum şi alte unităţi în care se prepară şi se servesc alimente. |
Restaurant (indiferent de specific) | Local public care include spatii si dotari adecvate in care se desfasoara activitati pentru receptia produselor de origine animala si nonanimala, depozitarea, prepararea si servirea in incinta localului a preparatelor si semipreparatelor culinare a produselor de cofetarie-patiserie sau livrarea in cantitati mici la comanda a acestora (in aceasta categorie se includ si restaurantele cu autoservire, vagoanele-restaurant, fast-food-urile, barurile). |