Managementul Siguranței Alimentelor

Codex.Ro este partenerul tău cu resurse care fac diferența
Search for glossary terms (regular expression allowed)
Term Definition
Rechemare

Denumire dată oricărei măsuri care vizează returnarea unui dispozitiv care a fost pus deja la dispoziția utilizatorului final.

Reclamatie

Cerere adresata organelor administrative in care se exprima o nemultumire

Recondiționare completă

Denumire dată reconstruirii complete a unui dispozitiv deja introdus pe piață ori pus în funcțiune, sau fabricarea unui nou dispozitiv din piese provenite de la dispozitive uzate, pentru ca acesta să devină conform cu prezentul regulament, combinată cu atribuirea unei noi durate de viață pentru dispozitivul recondiționat.

Recontrol

Actiunea de inspectie/control desfasurata intr-un obiectiv la o data stabilita in urma unei actiuni de inspectie/control anterioare.

Refacere ecologică

Denumire dată revenirii unei populații sau a unui ecosistem la o stare predefinită după o perturbare a activităților sale normale, cum ar fi expunerea la o toxină, un dăunător sau modificarea surselor de hrană.

Referat

Documentul intocmit de catre seful serviciului din care face parte inspectorul care a propus masura in nota de control in vederea aprobarii de catre Directorul executiv

Registru

Tipizat copertat, numerotat si snuruit, in care se inregistreaza documente specifice

Relație doză-efect

Denumire dată relației dintre cantitatea de substanță la care este expus un organism, o populație sau un ecosistem și modul în care acesta răspunde, de exemplu, din punct de vedere al toxicității.

Relevanță biologică

Denumire dată unui eveniment sau fenomen definit ca având relevanță biologică dacă amploarea sau implicațiile sale pot avea consecințe asupra sănătății umane.

Remediere

Corectarea neconformitatilor sau a deficientelor semnalate la inspectia/controlul anterior.

Reprelucrare

Denumire dată prelucrării unui dispozitiv utilizat deja pentru a permite reutilizarea acestuia în condiții de siguranță, incluzând curățarea, dezinfectarea, sterilizarea și procedurile înrudite, precum și testarea și restabilirea siguranței tehnice și funcționale a dispozitivului utilizat.

Reprezentant autorizat

Denumire dată oricărei persoane fizice sau juridice stabilită în Uniune, care a primit și a acceptat un mandat scris din partea unui producător din exteriorul Uniunii, pentru a acționa în numele producătorului în legătură cu sarcini specificate privind obligațiile acestuia din urmă care decurg din prezentul regulament.

Respectarea criteriilor microbiologice

Obţinerea rezultatelor satisfăcătoare sau acceptabile atunci când se testează valorile stabilite pentru aceste criterii prin prelevarea de probe, efectuarea de analize şi aplicarea de măsuri corective, în conformitate cu legislaţia în domeniul alimentar şi cu instrucţiunile date de către autorităţile competente(Articolul 2(l) al Regulamentului (CE) nr. 2073/2005)

Restaurant

Restaurant, indiferent de specific – local de alimentaţie publică care include spaţii şi dotări corespunzătoare în care se desfăşoară activităţi specifice pentru recepţia produselor de origine animală provenite din unităţi autorizate şi/sau înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi a produselor de origine nonanimală, depozitarea, prepararea şi servirea în incinta localului a preparatelor şi semipreparatelor culinare sau livrarea la comandă a preparatelor şi semipreparatelor culinare, a produselor de patiserie/cofetărie şi a altor produse similare. Această categorie include şi restaurante cu autoservire, vagoane-restaurant, rulote, fast-fooduri, baruri, precum şi alte unităţi în care se prepară şi se servesc alimente.

Synonyms - restaurante cu autoservire, vagoane-restaurant, rulote, fast-fooduri, baruri, alte unităţi în care se prepară şi se servesc alimente
Restaurant (indiferent de specific)

Local public care include spatii si dotari adecvate in care se desfasoara activitati pentru receptia produselor de origine animala si nonanimala, depozitarea, prepararea si servirea in incinta localului a preparatelor si semipreparatelor culinare a produselor de cofetarie-patiserie sau livrarea in cantitati mici la comanda a acestora (in aceasta categorie se includ si restaurantele cu autoservire, vagoanele-restaurant, fast-food-urile, barurile).

Your message here
Your message here