15 copii cazați într-un hotel din Păltiniș au fost spitalizați cu simptome de toxiinfecție alimentară, iar numărul mare de elevi cazați a dus la activarea Planului Roșu de Intervenție. În total, 147 de elevi se aflau în tabără.

Sursă: observatornews.ro


O vacanță de coșmar pentru 15 copii aflați în tabără la un hotel din Păltiniș, județul Sibiu, care au fost transportați de urgență la Spitalul de Pediatrie din Sibiu cu simptome de toxiinfecție alimentară. Incidentul a determinat activarea Planului Roșu de Intervenție, dat fiind numărul mare de copii cazați în unitatea turistică, 147 în total. Echipajele medicale ale ISU Sibiu și ale Serviciului de Ambulanță au intervenit rapid, evaluând starea tuturor copiilor.

Copiii afectați, cu vârste de aproximativ 14 ani și proveniți din București și Mehedinți, au acuzat simptome severe de enterocolită. Deși cauza exactă a îmbolnăvirii nu a fost încă stabilită, anchetele continuă pentru a determina sursa posibilă a contaminării alimentare. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat în cursul nopții, după stabilizarea situației.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Modificări legislative pentru importatori: Ce aduce noul proiect ANSVSA privind notificarea și documentația pentru alimentele nonanimale

În contextul armonizării cadrului național cu noile reglementări europene, ANSVSA și Autoritatea Vamală Română propun modificări esențiale pentru operatorii economici care desfășoară activități de...

REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2023/2791 - vers. consolidată

de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2020/1988 în ceea ce privește cantitățile care pot fi importate în cadrul anumitor contingente tarifare pentru carnea de oaie și de capră în...

REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2020/760

de completare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește normele referitoare la gestionarea contingentelor tarifare de import și de export...

2006/ 210 Ordin

Ordinul 210/2006 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea produselor din carne