23 de copii din Constanța, aflați într-o tabără la Avrig, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Sibiu a confirmat o intoxicație bacteriană, detectând prezența E. Coli în apa pensiunii și bacterii la personal.
Sursă: stiridesibiu.ro
DSP Sibiu a confirmat că toxiinfecția alimentară care a afectat 23 de copii cazați într-o tabără din Avrig este de natură bacteriană. Analizele de laborator au eliminat infecțiile cu Stafilococ și Salmonella în cazul copiilor, dar au indicat infecții bacteriene la personalul pensiunii și contaminare cu Escherichia Coli și bacterii coliforme în apa unității. Inspectorii au descoperit, de asemenea, enterobacteriacee pe mâinile unui angajat și stafilococ în probele faringiene ale altor doi angajați.
În urma acestor descoperiri, pensiunea a fost sancționată și supusă unui nou control pentru a preleva probe suplimentare de apă. Totodată, DSVSA Sibiu a aplicat o amendă de 20.000 lei pentru deficiențe în gestionarea alimentelor. Incidentul a ridicat semne de întrebare cu privire la intervenția medicală, părinții reclamând că ambulanțele au ajuns doar după apeluri repetate la 112.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Modificări legislative pentru importatori: Ce aduce noul proiect ANSVSA privind notificarea și documentația pentru alimentele nonanimale
În contextul armonizării cadrului național cu noile reglementări europene, ANSVSA și Autoritatea Vamală Română propun modificări esențiale pentru operatorii economici care desfășoară activități de...
REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2023/2791 - vers. consolidată
de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2020/1988 în ceea ce privește cantitățile care pot fi importate în cadrul anumitor contingente tarifare pentru carnea de oaie și de capră în...
REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2020/760
de completare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește normele referitoare la gestionarea contingentelor tarifare de import și de export...
2006/ 210 Ordin
Ordinul 210/2006 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea produselor din carne