21 de turiști, printre care șase copii, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la restaurantul unei pensiuni din Costinești. Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au descoperit nereguli în bucătărie și au închis-o temporar.
Sursa: observatornews.ro
Un grup de 21 de turiști, inclusiv șase copii, a fost spitalizat cu simptome de toxiinfecție alimentară după ce a servit masa la pensiunea Vila Mândru din Costinești. Turiștii au consumat ciorbă de perișoare, carne de porc, paste și cârnați, iar spre seară, mulți au început să sune la ambulanță din cauza stării grave de sănătate. În urma controlului efectuat de Protecția Consumatorilor, inspectorii au constatat nereguli majore în bucătărie și au dispus închiderea temporară a acesteia, aplicând și amenzi proprietarilor. Trei pacienți au rămas internați pentru tratament, iar doi au necesitat reechilibrare hidroelectrolitică. Proprietara pensiunii susține că toate produsele erau proaspete și proveneau din surse autorizate, însă ancheta continuă.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Somon afumat infestat cu bacterie periculoasă, retras de Carrefour; clienții sfătuiți să returneze produsul
Carrefour a retras două loturi de file de somon afumat norvegian de pe piață din cauza contaminării cu o bacterie periculoasă. Cumpărătorii sunt sfătuiți să returneze produsele sau să le distrugă și...
13 copii din București cazați în Sucevița, la spital cu simptome de Toxiinfecție Alimentară
Un grup de 13 copii din București, cazați la o pensiune din Sucevița, a ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Suceava a inițiat o anchetă epidemiologică și a prelevat probe...
Turiști intoxicați alimentar la o pensiune din Costinești; inspectorii găsesc nereguli în bucătărie
21 de turiști, inclusiv șase copii, au ajuns la spital după ce au mâncat la o pensiune din Costinești. Inspectorii au constatat nereguli în bucătărie și au dispus închiderea acesteia până la...
Cum se realizează o anchetă epidemiologică pentru a descoperi cauzele unei toxiinfecții alimentare
Producătorii de alimente au un rol definitoriu în prevenirea toxiinfecțiilor alimentare. Înțelegerea modului în care se realizează o anchetă epidemiologică și diferențierea între toxiinfecțiile...