Norvegia a emis o notificare pentru chipsurile de creveți importate din Vietnam, în care a fost detectat aditivul E223 (sulfit), neautorizat pentru acest produs. Produsul a fost retras de pe piață pentru a preveni riscuri potențiale pentru consumatori.


Sursă: RASFF - document oficial
Referință: 2024.8096
Gravitate: Risc potențial

Norvegia a detectat utilizarea neautorizată a aditivului E223 (sulfit) în chipsurile de creveți importate din Vietnam, cu o concentrație de 15 mg/kg, depășind limita admisă de 0 mg/kg pentru acest tip de produs. Aditivul E223 este interzis în chipsurile de creveți, iar prezența sa poate prezenta un risc pentru persoanele sensibile la sulfiți. Ca măsură de precauție, produsul a fost retras de la consumatori în Norvegia. Investigațiile și controalele de urmărire sunt în desfășurare.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Auditarea BPI și a procedurilor bazate pe principiile HACCP

Ghidul oferă autorităților competente orientări esențiale pentru planificarea și efectuarea auditurilor sistemelor de management al siguranței alimentare (SMSA), inclusiv bunele practici de igienă...

Prezentarea sistemelor de management al siguranței alimentare

Prezentare generală a sistemelor de management al siguranței alimentare pentru alte activități decât producția primară și activitățile conexe

Ghidul 1 despre bunele practici de igienă în industria alimentară

Analiza introductiva despre primul capitol în realizarea programelor de igienă și siguranța alimentelor.

Cod de practici igienice pentru lapte și produse lactate

Codul oferă îndrumări esențiale pentru a asigura siguranța și calitatea produselor lactate pe întregul lanț alimentar, de la producția primară până la procesare, depozitare și distribuție. Acest cod...