Un grup de 13 copii din București, cazați la o pensiune din Sucevița, a ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Suceava a inițiat o anchetă epidemiologică și a prelevat probe pentru a identifica sursa contaminării.
Sursa: G4Media
Marți seara, 13 copii din București, cazați la o pensiune din Sucevița, județul Suceava, au fost internați la Spitalul Municipal din Rădăuți cu simptome de toxiinfecție alimentară, printre care greață, cefalee, dureri abdominale și vărsături. Potrivit DSP Suceava, copiii, cu vârste între 11 și 17 ani, făceau parte din două grupuri sosite la pensiune în seara de 3 iulie. Inspectorii DSP au recoltat probe alimentare și de apă din unitate pentru analiză, în timp ce ancheta epidemiologică este în desfășurare. După evaluarea medicală, 12 copii au fost externați miercuri dimineață, iar unul a rămas în spital la cererea părinților, urmând a fi externat în curând.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Ce responsabilități are un responsabil SMSA/HACCP
Indiferent dacă este un angajat intern sau un consultant extern, persoana desemnată responsabil cu aplicarea SMSA (Sistemului de Management al Siguranței Alimentelor) și HACCP trebuie să asigure nu...

Clienții spun „nu” bacșișului cerut prea devreme: ce ar trebui să înțeleagă companiile
Cererea de bacșiș a devenit o practică tot mai des întâlnită, chiar și în locuri în care cu doar câțiva ani în urmă era considerată neobișnuită. Însă noile cercetări arată că acest obicei riscă să...

Testul de stres la igienă: o experiență care schimbă totul
Așa cum spunea fizicianul Richard Feynman, laureat al Premiului Nobel: „Nu pot înțelege ceea ce nu pot construi.” Sau, mai poetic: „Am învățat foarte devreme diferența dintre a ști numele unui lucru...