Un grup de 13 copii din București, cazați la o pensiune din Sucevița, a ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Suceava a inițiat o anchetă epidemiologică și a prelevat probe pentru a identifica sursa contaminării.
Sursa: G4Media
Marți seara, 13 copii din București, cazați la o pensiune din Sucevița, județul Suceava, au fost internați la Spitalul Municipal din Rădăuți cu simptome de toxiinfecție alimentară, printre care greață, cefalee, dureri abdominale și vărsături. Potrivit DSP Suceava, copiii, cu vârste între 11 și 17 ani, făceau parte din două grupuri sosite la pensiune în seara de 3 iulie. Inspectorii DSP au recoltat probe alimentare și de apă din unitate pentru analiză, în timp ce ancheta epidemiologică este în desfășurare. După evaluarea medicală, 12 copii au fost externați miercuri dimineață, iar unul a rămas în spital la cererea părinților, urmând a fi externat în curând.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Rechemare de ramen din Hong Kong din cauza alergenului de lapte nedeclarat
În Franța, a fost emisă o notificare de rechemare pentru un produs tip ramen importat din Hong Kong. Alerta vizează alergenul de lapte care nu a fost menționat pe eticheta plicului de condimente....
Reziduuri de pesticide (antrachinonă) detectate în plicuri de infuzie din Franța
Franța a emis o alertă privind prezența reziduurilor de antrachinonă, un pesticid, în plicurile de infuzie. Produsul a fost retras de pe piață, iar consumatorii au fost avertizați să returneze...
Bacteriei Listeria monocytogenes detectată în produsul Pâté de campagne IGP
În Franța, a fost emisă o alertă alimentară din cauza prezenței bacteriei Listeria monocytogenes în produsul Pâté de campagne IGP. Produsul a fost retras de pe piață și rechemat de la consumatori...
Nivel ridicat de aflatoxină B1 în quinoa roșie din Peru – rechemare în Franța și alte țări europene
Autoritățile din Franța au emis o alertă pentru quinoa roșie importată din Peru, după detectarea unui nivel periculos de aflatoxină B1 (6 µg/kg), peste limita admisă de 2 µg/kg. Produsul a fost...