Un grup de 13 copii din București, cazați la o pensiune din Sucevița, a ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Suceava a inițiat o anchetă epidemiologică și a prelevat probe pentru a identifica sursa contaminării.

Sursa: G4Media


Marți seara, 13 copii din București, cazați la o pensiune din Sucevița, județul Suceava, au fost internați la Spitalul Municipal din Rădăuți cu simptome de toxiinfecție alimentară, printre care greață, cefalee, dureri abdominale și vărsături. Potrivit DSP Suceava, copiii, cu vârste între 11 și 17 ani, făceau parte din două grupuri sosite la pensiune în seara de 3 iulie. Inspectorii DSP au recoltat probe alimentare și de apă din unitate pentru analiză, în timp ce ancheta epidemiologică este în desfășurare. După evaluarea medicală, 12 copii au fost externați miercuri dimineață, iar unul a rămas în spital la cererea părinților, urmând a fi externat în curând.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

2006/ 173 Hotarare

Hotararea 173/2006 privind trasabilitatea şi etichetarea organismelor modificate genetic şi trasabilitatea alimentelor şi hranei pentru animale, obţinute din organisme modificate genetic

2006/ 256 Hotarare

Hotararea 256/2006 privind hrana pentru animale şi alimentele modificate genetic

REGULAMENTUL (CE) NR. 2021/C/8001 - Comunicarea Comisiei

privind transmiterea de notificări în temeiul articolelor 13 și 17 din Directiva 2001/18/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind diseminarea deliberată în mediu a organismelor...

REGULAMENTUL (CE) NR. 852/2004 - vers. consolidată

privind igiena produselor alimentare