15 copii cazați într-un hotel din Păltiniș au fost spitalizați cu simptome de toxiinfecție alimentară, iar numărul mare de elevi cazați a dus la activarea Planului Roșu de Intervenție. În total, 147 de elevi se aflau în tabără.

Sursă: observatornews.ro


O vacanță de coșmar pentru 15 copii aflați în tabără la un hotel din Păltiniș, județul Sibiu, care au fost transportați de urgență la Spitalul de Pediatrie din Sibiu cu simptome de toxiinfecție alimentară. Incidentul a determinat activarea Planului Roșu de Intervenție, dat fiind numărul mare de copii cazați în unitatea turistică, 147 în total. Echipajele medicale ale ISU Sibiu și ale Serviciului de Ambulanță au intervenit rapid, evaluând starea tuturor copiilor.

Copiii afectați, cu vârste de aproximativ 14 ani și proveniți din București și Mehedinți, au acuzat simptome severe de enterocolită. Deși cauza exactă a îmbolnăvirii nu a fost încă stabilită, anchetele continuă pentru a determina sursa posibilă a contaminării alimentare. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat în cursul nopții, după stabilizarea situației.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Anchete epidemiologice în Alba: 21 de nuntași spitalizați cu simptome de toxiinfecție alimentară

DSP Alba a deschis două anchete epidemiologice după ce 21 de persoane, inclusiv un copil, au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară în urma participării la două nunți în județ. Probele...

Somon afumat infestat cu bacterie periculoasă, retras de Carrefour; clienții sfătuiți să returneze produsul

Carrefour a retras două loturi de file de somon afumat norvegian de pe piață din cauza contaminării cu o bacterie periculoasă. Cumpărătorii sunt sfătuiți să returneze produsele sau să le distrugă și...

13 copii din București cazați în Sucevița, la spital cu simptome de Toxiinfecție Alimentară

Un grup de 13 copii din București, cazați la o pensiune din Sucevița, a ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Suceava a inițiat o anchetă epidemiologică și a prelevat probe...

Patruzeci și patru de inovații alimentare emergente până în 2050

Patruzeci și patru de inovații alimentare emergente până în 2050

Sistemele agroalimentare trec prin transformări majore, determinate de progresele tehnologice recente, descoperirile științifice și necesitatea tot mai presantă de a asigura durabilitatea și...