15 copii cazați într-un hotel din Păltiniș au fost spitalizați cu simptome de toxiinfecție alimentară, iar numărul mare de elevi cazați a dus la activarea Planului Roșu de Intervenție. În total, 147 de elevi se aflau în tabără.

Sursă: observatornews.ro


O vacanță de coșmar pentru 15 copii aflați în tabără la un hotel din Păltiniș, județul Sibiu, care au fost transportați de urgență la Spitalul de Pediatrie din Sibiu cu simptome de toxiinfecție alimentară. Incidentul a determinat activarea Planului Roșu de Intervenție, dat fiind numărul mare de copii cazați în unitatea turistică, 147 în total. Echipajele medicale ale ISU Sibiu și ale Serviciului de Ambulanță au intervenit rapid, evaluând starea tuturor copiilor.

Copiii afectați, cu vârste de aproximativ 14 ani și proveniți din București și Mehedinți, au acuzat simptome severe de enterocolită. Deși cauza exactă a îmbolnăvirii nu a fost încă stabilită, anchetele continuă pentru a determina sursa posibilă a contaminării alimentare. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat în cursul nopții, după stabilizarea situației.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Cum se realizează o anchetă epidemiologică pentru a descoperi cauzele unei toxiinfecții alimentare

Producătorii de alimente au un rol definitoriu în prevenirea toxiinfecțiilor alimentare. Înțelegerea modului în care se realizează o anchetă epidemiologică și diferențierea între toxiinfecțiile...

Când produsele alimentare devin sursă de toxiinfecții alimentare

Toxiinfecțiile alimentare sunt boli transmise prin consumul de alimente sau băuturi contaminate cu germeni dăunători sau alte substanțe nocive. Acestea reprezintă o preocupare majoră pentru...

Cod de practică igienică pentru alimentele pregătite și gătite pentru catering în masă

Codul abordează necesitatea prevenirii toxiinfecțiilor alimentare în cateringul de masă, unde condițiile de manipulare și depozitare pot prezenta riscuri semnificative. Având în vedere...