DSP Alba a deschis două anchete epidemiologice după ce 21 de persoane, inclusiv un copil, au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară în urma participării la două nunți în județ. Probele alimentare și de igienă vor fi analizate pentru a identifica sursa îmbolnăvirii.

Sursă: fanatik.ro


DSP Alba a demarat duminică, 3 septembrie, anchete epidemiologice pentru două nunți organizate în Alba Iulia și comuna Ocoliș, după ce 21 de persoane, inclusiv un copil, au fost transportate la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. În comuna Ocoliș, șapte persoane dintr-un grup de 40 de invitați au fost afectate, dintre care patru au rămas internate. La cea de-a doua nuntă din Alba Iulia, organizată pentru aproximativ 200 de invitați, 13 persoane au acuzat stări de rău, însă doar copilul de 14 ani a fost internat pentru supraveghere, celelalte persoane refuzând internarea.

Inspectorii DSP, împreună cu echipele DSVSA și Protecția Consumatorului, au prelevat probe din mâncarea servită și de pe mâinile personalului pentru a identifica cauza posibilei toxiinfecții. Analizele de laborator vor clarifica sursa exactă a îmbolnăvirii, iar DSP va anunța măsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de incidente.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Cum se realizează o anchetă epidemiologică pentru a descoperi cauzele unei toxiinfecții alimentare

Producătorii de alimente au un rol definitoriu în prevenirea toxiinfecțiilor alimentare. Înțelegerea modului în care se realizează o anchetă epidemiologică și diferențierea între toxiinfecțiile...

Când produsele alimentare devin sursă de toxiinfecții alimentare

Toxiinfecțiile alimentare sunt boli transmise prin consumul de alimente sau băuturi contaminate cu germeni dăunători sau alte substanțe nocive. Acestea reprezintă o preocupare majoră pentru...

Cod de practică igienică pentru alimentele pregătite și gătite pentru catering în masă

Codul abordează necesitatea prevenirii toxiinfecțiilor alimentare în cateringul de masă, unde condițiile de manipulare și depozitare pot prezenta riscuri semnificative. Având în vedere...