Aproape 100 de copii din Mehedinți au ajuns la spital după ce au consumat paste cu sos de pizza și șuncă presată la școală. Firma de catering a fost amendată cu 22.000 de lei, iar activitatea sa a fost suspendată.

Sursă: Digi 24


Aproape 100 de copii din Mehedinți au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară după ce au mâncat paste cu sos de pizza și șuncă presată, furnizate de o firmă de catering. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a aplicat o amendă de 22.000 de lei firmei de catering și i-a suspendat activitatea, descoperind mai multe nereguli. O anchetă extinsă este în desfășurare, iar probe suplimentare vor fi recoltate de pe suprafețele din bucătărie și de la angajați pentru a identifica eventuale surse de contaminare bacteriană. Din totalul de 1.600 de porții de mâncare livrate, problemele au fost raportate doar în patru școli din Mehedinți.

Zece copii și doi adulți rămân internați sub supraveghere medicală, dar medicii prevăd externarea lor în curând. Pe lângă ancheta DSP și DSVSA, autoritățile au deschis un dosar penal pentru a investiga circumstanțele acestui incident alimentar.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Anchete epidemiologice în Alba: 21 de nuntași spitalizați cu simptome de toxiinfecție alimentară

DSP Alba a deschis două anchete epidemiologice după ce 21 de persoane, inclusiv un copil, au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară în urma participării la două nunți în județ. Probele...

Somon afumat infestat cu bacterie periculoasă, retras de Carrefour; clienții sfătuiți să returneze produsul

Carrefour a retras două loturi de file de somon afumat norvegian de pe piață din cauza contaminării cu o bacterie periculoasă. Cumpărătorii sunt sfătuiți să returneze produsele sau să le distrugă și...

13 copii din București cazați în Sucevița, la spital cu simptome de Toxiinfecție Alimentară

Un grup de 13 copii din București, cazați la o pensiune din Sucevița, a ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Suceava a inițiat o anchetă epidemiologică și a prelevat probe...

Patruzeci și patru de inovații alimentare emergente până în 2050

Patruzeci și patru de inovații alimentare emergente până în 2050

Sistemele agroalimentare trec prin transformări majore, determinate de progresele tehnologice recente, descoperirile științifice și necesitatea tot mai presantă de a asigura durabilitatea și...