Carrefour a retras două loturi de file de somon afumat norvegian de pe piață din cauza contaminării cu o bacterie periculoasă. Cumpărătorii sunt sfătuiți să returneze produsele sau să le distrugă și să consulte un medic dacă prezintă simptome.
Sursa: observatornews.ro
Carrefour a anunțat retragerea de urgență a două loturi de file de somon afumat norvegian, după ce analizele au confirmat prezența unei bacterii periculoase, cunoscută pentru provocarea unor toxiinfecții alimentare severe. Bacteria poate genera simptome precum dureri de cap și febră, care pot apărea chiar și la câteva săptămâni după consumul produsului. Cumpărătorii sunt îndemnați să returneze produsul la magazin, fără a necesita bonul fiscal, pentru a primi contravaloarea acestuia.
Clienții sunt sfătuiți să distrugă produsele dacă le-au achiziționat sau să le aducă înapoi în magazine. În cazul apariției simptomelor ușoare precum febra și durerile de cap după consum, este recomandată consultarea imediată a unui medic pentru evaluare.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Bacteriei Listeria monocytogenes detectată în produsul Pâté de campagne IGP
În Franța, a fost emisă o alertă alimentară din cauza prezenței bacteriei Listeria monocytogenes în produsul Pâté de campagne IGP. Produsul a fost retras de pe piață și rechemat de la consumatori...
Listeria monocytogenes
Listeria monocytogenes este o bacterie care provoacă listerioza, o boală care poate avea consecințe grave pentru anumite grupuri ale populației. Aceasta poate provoca avorturi spontane la femeile...
Recomandări noi EFSA și aplicație pentru gestionarea apei de procesare a fructelor, legumelor și plantelor aromatice
Combinarea tratamentelor de dezinfectare cu reîmprospătarea apei poate ajuta la menținerea calității microbiologice a apei utilizate pentru procesarea fructelor, legumelor și plantelor aromatice...