Carrefour a retras două loturi de file de somon afumat norvegian de pe piață din cauza contaminării cu o bacterie periculoasă. Cumpărătorii sunt sfătuiți să returneze produsele sau să le distrugă și să consulte un medic dacă prezintă simptome.

Sursa: observatornews.ro


Carrefour a anunțat retragerea de urgență a două loturi de file de somon afumat norvegian, după ce analizele au confirmat prezența unei bacterii periculoase, cunoscută pentru provocarea unor toxiinfecții alimentare severe. Bacteria poate genera simptome precum dureri de cap și febră, care pot apărea chiar și la câteva săptămâni după consumul produsului. Cumpărătorii sunt îndemnați să returneze produsul la magazin, fără a necesita bonul fiscal, pentru a primi contravaloarea acestuia.

Clienții sunt sfătuiți să distrugă produsele dacă le-au achiziționat sau să le aducă înapoi în magazine. În cazul apariției simptomelor ușoare precum febra și durerile de cap după consum, este recomandată consultarea imediată a unui medic pentru evaluare.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Ordinul 57/2010

Ordinul 57/2010 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie...

2006/ 34 Ordin

Ordinul 34/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare referitoare la monitorizarea zoonozelor şi agenţilor zoonotici

2008/ 34 Ordin

Ordinul 34/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind acordarea de derogări unităţilor care realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici...

2006/ 180 Ordin

Ordinul 180/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind protecţia animalelor în timpul sacrificării şi uciderii