23 de copii din Constanța, aflați într-o tabără la Avrig, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Sibiu a confirmat o intoxicație bacteriană, detectând prezența E. Coli în apa pensiunii și bacterii la personal.

Sursă: stiridesibiu.ro


DSP Sibiu a confirmat că toxiinfecția alimentară care a afectat 23 de copii cazați într-o tabără din Avrig este de natură bacteriană. Analizele de laborator au eliminat infecțiile cu Stafilococ și Salmonella în cazul copiilor, dar au indicat infecții bacteriene la personalul pensiunii și contaminare cu Escherichia Coli și bacterii coliforme în apa unității. Inspectorii au descoperit, de asemenea, enterobacteriacee pe mâinile unui angajat și stafilococ în probele faringiene ale altor doi angajați.

În urma acestor descoperiri, pensiunea a fost sancționată și supusă unui nou control pentru a preleva probe suplimentare de apă. Totodată, DSVSA Sibiu a aplicat o amendă de 20.000 lei pentru deficiențe în gestionarea alimentelor. Incidentul a ridicat semne de întrebare cu privire la intervenția medicală, părinții reclamând că ambulanțele au ajuns doar după apeluri repetate la 112.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Anchete epidemiologice în Alba: 21 de nuntași spitalizați cu simptome de toxiinfecție alimentară

DSP Alba a deschis două anchete epidemiologice după ce 21 de persoane, inclusiv un copil, au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară în urma participării la două nunți în județ. Probele...

Somon afumat infestat cu bacterie periculoasă, retras de Carrefour; clienții sfătuiți să returneze produsul

Carrefour a retras două loturi de file de somon afumat norvegian de pe piață din cauza contaminării cu o bacterie periculoasă. Cumpărătorii sunt sfătuiți să returneze produsele sau să le distrugă și...

13 copii din București cazați în Sucevița, la spital cu simptome de Toxiinfecție Alimentară

Un grup de 13 copii din București, cazați la o pensiune din Sucevița, a ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Suceava a inițiat o anchetă epidemiologică și a prelevat probe...

Patruzeci și patru de inovații alimentare emergente până în 2050

Patruzeci și patru de inovații alimentare emergente până în 2050

Sistemele agroalimentare trec prin transformări majore, determinate de progresele tehnologice recente, descoperirile științifice și necesitatea tot mai presantă de a asigura durabilitatea și...