23 de copii din Constanța, aflați într-o tabără la Avrig, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Sibiu a confirmat o intoxicație bacteriană, detectând prezența E. Coli în apa pensiunii și bacterii la personal.

Sursă: stiridesibiu.ro


DSP Sibiu a confirmat că toxiinfecția alimentară care a afectat 23 de copii cazați într-o tabără din Avrig este de natură bacteriană. Analizele de laborator au eliminat infecțiile cu Stafilococ și Salmonella în cazul copiilor, dar au indicat infecții bacteriene la personalul pensiunii și contaminare cu Escherichia Coli și bacterii coliforme în apa unității. Inspectorii au descoperit, de asemenea, enterobacteriacee pe mâinile unui angajat și stafilococ în probele faringiene ale altor doi angajați.

În urma acestor descoperiri, pensiunea a fost sancționată și supusă unui nou control pentru a preleva probe suplimentare de apă. Totodată, DSVSA Sibiu a aplicat o amendă de 20.000 lei pentru deficiențe în gestionarea alimentelor. Incidentul a ridicat semne de întrebare cu privire la intervenția medicală, părinții reclamând că ambulanțele au ajuns doar după apeluri repetate la 112.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

De ce este inutil haccp ?

Ca specialist implicat în optimizarea proceselor din diverse industrii, am avut de-a face cu numeroase provocări, însă rareori am întâlnit un subiect atât de frustrant și de confuz pentru...

Contaminarea chimică a alimentelor - vol 1

Contaminarea chimică a alimentelor reprezintă unul dintre principalele pericole pentru siguranța alimentelor în industria alimentară. Acest tip de contaminare constituie un risc semnificativ pentru...