23 de copii din Constanța, aflați într-o tabără la Avrig, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Sibiu a confirmat o intoxicație bacteriană, detectând prezența E. Coli în apa pensiunii și bacterii la personal.
Sursă: stiridesibiu.ro
DSP Sibiu a confirmat că toxiinfecția alimentară care a afectat 23 de copii cazați într-o tabără din Avrig este de natură bacteriană. Analizele de laborator au eliminat infecțiile cu Stafilococ și Salmonella în cazul copiilor, dar au indicat infecții bacteriene la personalul pensiunii și contaminare cu Escherichia Coli și bacterii coliforme în apa unității. Inspectorii au descoperit, de asemenea, enterobacteriacee pe mâinile unui angajat și stafilococ în probele faringiene ale altor doi angajați.
În urma acestor descoperiri, pensiunea a fost sancționată și supusă unui nou control pentru a preleva probe suplimentare de apă. Totodată, DSVSA Sibiu a aplicat o amendă de 20.000 lei pentru deficiențe în gestionarea alimentelor. Incidentul a ridicat semne de întrebare cu privire la intervenția medicală, părinții reclamând că ambulanțele au ajuns doar după apeluri repetate la 112.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Cum se realizează o anchetă epidemiologică pentru a descoperi cauzele unei toxiinfecții alimentare
Producătorii de alimente au un rol definitoriu în prevenirea toxiinfecțiilor alimentare. Înțelegerea modului în care se realizează o anchetă epidemiologică și diferențierea între toxiinfecțiile...
Când produsele alimentare devin sursă de toxiinfecții alimentare
Toxiinfecțiile alimentare sunt boli transmise prin consumul de alimente sau băuturi contaminate cu germeni dăunători sau alte substanțe nocive. Acestea reprezintă o preocupare majoră pentru...
Cod de practică igienică pentru alimentele pregătite și gătite pentru catering în masă
Codul abordează necesitatea prevenirii toxiinfecțiilor alimentare în cateringul de masă, unde condițiile de manipulare și depozitare pot prezenta riscuri semnificative. Având în vedere...