47 de turiști din Ungaria au ajuns la Spitalul Municipal Orșova cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat la o pensiune din Băile Herculane. A fost activat planul roșu de intervenție, iar DSP Caraș-Severin investighează cazul.
Sursă: adevarul.ro
O situație de urgență a avut loc la Spitalul Municipal Orșova, unde 47 de turiști unguri au fost internați cu simptome de toxiinfecție alimentară după ce au consumat cina și micul dejun la o pensiune din Băile Herculane. Medicii suspectează o contaminare alimentară, posibil cu Salmonella, ceea ce a declanșat activarea planului roșu de intervenție. Medicii, inclusiv cei chemați de acasă, au reușit să trateze pacienții în decurs de cinci ore, după care aceștia au fost externați și s-au întors la pensiune. DSP Caraș-Severin a demarat o anchetă pentru a stabili cauza contaminării.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Somon afumat infestat cu bacterie periculoasă, retras de Carrefour; clienții sfătuiți să returneze produsul
Carrefour a retras două loturi de file de somon afumat norvegian de pe piață din cauza contaminării cu o bacterie periculoasă. Cumpărătorii sunt sfătuiți să returneze produsele sau să le distrugă și...
13 copii din București cazați în Sucevița, la spital cu simptome de Toxiinfecție Alimentară
Un grup de 13 copii din București, cazați la o pensiune din Sucevița, a ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Suceava a inițiat o anchetă epidemiologică și a prelevat probe...
Turiști intoxicați alimentar la o pensiune din Costinești; inspectorii găsesc nereguli în bucătărie
21 de turiști, inclusiv șase copii, au ajuns la spital după ce au mâncat la o pensiune din Costinești. Inspectorii au constatat nereguli în bucătărie și au dispus închiderea acesteia până la...
Cum se realizează o anchetă epidemiologică pentru a descoperi cauzele unei toxiinfecții alimentare
Producătorii de alimente au un rol definitoriu în prevenirea toxiinfecțiilor alimentare. Înțelegerea modului în care se realizează o anchetă epidemiologică și diferențierea între toxiinfecțiile...