47 de turiști din Ungaria au ajuns la Spitalul Municipal Orșova cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat la o pensiune din Băile Herculane. A fost activat planul roșu de intervenție, iar DSP Caraș-Severin investighează cazul.

Sursă: adevarul.ro


O situație de urgență a avut loc la Spitalul Municipal Orșova, unde 47 de turiști unguri au fost internați cu simptome de toxiinfecție alimentară după ce au consumat cina și micul dejun la o pensiune din Băile Herculane. Medicii suspectează o contaminare alimentară, posibil cu Salmonella, ceea ce a declanșat activarea planului roșu de intervenție. Medicii, inclusiv cei chemați de acasă, au reușit să trateze pacienții în decurs de cinci ore, după care aceștia au fost externați și s-au întors la pensiune. DSP Caraș-Severin a demarat o anchetă pentru a stabili cauza contaminării.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Auchan Vitan, parțial închis de ANPC pentru nereguli grave; secțiuni suspendate pe termen lung

Auchan Vitan, parțial închis de ANPC pentru nereguli grave; secțiuni suspendate pe termen lung

2022/ 187 Ordin

Ordinul 187/2022 pentru abrogarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 95/2007 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru...

REGULAMENTUL (UE) NR. 2021/382

de modificare a anexelor la Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European și al Consiliului privind igiena produselor alimentare în ceea ce privește gestionarea alergenilor alimentari,...

De ce sunt esențiale programele de îmbunătățire continuă FSQA

În contextul actual al industriei alimentare, globalizate și interconectate, garantarea siguranței alimentelor și menținerea unor standarde ridicate de calitate reprezintă priorități esențiale...