Ordinul 978/2006 privind etichetarea apei minerale naturale îmbuteliate utilizate în alimentaţia sugarului, în conformitate cu art. 25 din Hotărârea Guvernului nr. 1.020/2005 pentru aprobarea Normelor tehnice de exploatare şi comercializare a apelor minerale naturale
Ordinul 978/2006 din 2006.08.17
Status: Acte în vigoare
Versiune de la: 17 August 2006
Intră în vigoare:
17 August 2006 An
Ordinul 978/2006 privind etichetarea apei minerale naturale îmbuteliate utilizate în alimentaţia sugarului, în conformitate cu art. 25 din Hotărârea Guvernului nr. 1.020/2005 pentru aprobarea Normelor tehnice de exploatare şi comercializare a apelor minerale naturale
Dată act: 10-aug-2006
Emitent: Ministerul Sanatatii Publice
În conformitate cu prevederile art. 25 din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.020/2005 pentru aprobarea Normelor tehnice de exploatare şi comercializare a apelor minerale naturale,
în temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii Publice, văzând Referatul de aprobare al Autorităţii de Sănătate Publică nr. E.N. 2.872 din 10 august 2006,
ministrul sănătăţii publice emite următorul ordin:
Art. 1
În alimentaţia sugarului se poate folosi apă minerală naturală îmbuteliată numai dacă aceasta întruneşte următoarele condiţii de calitate:
a) nu este carbogazificată (nu conţine bioxid de carbon);
b) are un conţinut mineral scăzut, fiind clasificată ca "oligominerală sau slab mineralizată", cu un conţinut de săruri minerale calculat ca reziduu fix total nu mai mare de 500 mg/l;
c) este pură microbiologic.
Art. 2
Pe eticheta apei minerale naturale îmbuteliate utilizate în alimentaţia sugarului se scriu următoarele sintagme:
- tipul de apă minerală: "naturală", "oligominerală sau slab mineralizată", "necarbogazificată";
- "nu se recomandă utilizarea apei carbogazificate în alimentaţia sugarului";
- "nu se recomandă utilizarea apei minerale naturale carbogazificate la reconstituirea laptelui".
Art. 3
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
-****-
|
Ministrul sănătăţii publice, Gheorghe Eugen Nicolăescu |
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 707 din data de 17 august 2006
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Ce trebuie să știe antreprenorii din industria alimentară după controalele ANSVSA de 1 Mai
În contextul sărbătorii de 1 Mai și începutului sezonului turistic, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a derulat, între 17 și 28 aprilie, o campanie...
Ghidul 1 despre bunele practici de igienă în industria alimentară
Analiza introductiva despre primul capitol în realizarea programelor de igienă și siguranța alimentelor.
Cod de practici igienice pentru lapte și produse lactate
Codul oferă îndrumări esențiale pentru a asigura siguranța și calitatea produselor lactate pe întregul lanț alimentar, de la producția primară până la procesare, depozitare și distribuție. Acest cod...
Proceduri bazate pe principiile privind analiza riscurilor și punctele critice de control (HACCP) și orientări pentru aplicarea acestora
Procedurile bazate pe sistemul HACCP reprezintă o abordare sistematică a identificării, evaluării și controlului riscurilor la adresa siguranței alimentare, de exemplu a riscurilor biologice,...