Franța a emis o alertă de rechemare pentru pudra de Maca organică, după detectarea unui nivel de cadmiu de până la 0.15 mg/kg, mult peste limita admisă de 0.02 mg/kg. Consumatorii sunt sfătuiți să returneze produsul.


Sursă: RASFF - document oficial
Referință: 2024.8040
Gravitate: Serios

Pudra de Maca organică distribuită în Franța a fost retrasă de la consumatori din cauza unui nivel periculos de cadmiu, un metal greu, depășind limita de siguranță de 0.02 mg/kg și ajungând până la 0.15 mg/kg. Această alertă, raportată în urma verificărilor companiei, atrage atenția asupra riscului serios asociat consumului produsului contaminat. Pe lângă rechemarea din Franța, produsul a fost distribuit și în Belgia, Italia, Spania și Elveția, iar autoritățile din aceste țări monitorizează suplimentar situația.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Somon afumat infestat cu bacterie periculoasă, retras de Carrefour; clienții sfătuiți să returneze produsul

Carrefour a retras două loturi de file de somon afumat norvegian de pe piață din cauza contaminării cu o bacterie periculoasă. Cumpărătorii sunt sfătuiți să returneze produsele sau să le distrugă și...

13 copii din București cazați în Sucevița, la spital cu simptome de Toxiinfecție Alimentară

Un grup de 13 copii din București, cazați la o pensiune din Sucevița, a ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Suceava a inițiat o anchetă epidemiologică și a prelevat probe...

Turiști intoxicați alimentar la o pensiune din Costinești; inspectorii găsesc nereguli în bucătărie

21 de turiști, inclusiv șase copii, au ajuns la spital după ce au mâncat la o pensiune din Costinești. Inspectorii au constatat nereguli în bucătărie și au dispus închiderea acesteia până la...

Impactul păstrării la rece asupra riscului de E. coli O157:H7 în salata verde

Impactul păstrării la rece asupra riscului de E. coli O157:H7 în salata verde

Legumele cu frunze verzi, precum salata verde, au fost implicate în multiple focare recente de contaminare cu Escherichia coli (E. coli) O157:H7. Observațiile epidemiologice au arătat că...