La 2 iulie, Comisia a autorizat două culturi de porumb modificat genetic și a reînnoit autorizația pentru o altă cultură de porumb modificat genetic pentru alimente și hrana animalelor.

Deciziile de autorizare ale Comisiei permit ca acest porumb modificat genetic să fie doar importat pentru utilizare în alimente și hrană pentru animale , dar nu să fie cultivat în UE. Acest porumb a trecut printr-o procedură de evaluare cuprinzătoare și riguroasă, care asigură un nivel ridicat de protecție a sănătății umane și animale și a mediului . Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a emis o evaluare științifică favorabilă, concluzionand că acest porumb modificat genetic este la fel de sigur ca și omologii lor convenționali .

Autorizațiile sunt valabile 10 ani, iar orice produs produs din aceste culturi modificate genetic va fi supus regulilor stricte de etichetare și trasabilitate ale UE . Comisia avea obligația legală de a decide cu privire la aceste autorizații după ce statele membre nu au atins o majoritate calificată nici în favoarea, nici împotriva autorizației în cadrul Comitetului permanent și la Comisia de apel ulterioară.

Ce a spus comisarul european despre OMG și Ce sunt organizmele modificate genetic și reglementările UE ?

Autorul articolului

Author Name
Bianca Hrib
Specialist Codex
Spune opinia ta Comunității

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

2016/ 183 Ordin

Ordinul 183/2016 privind informarea consumatorilor de către operatorii economici care desfăşoară activităţi de comercializare pe teritoriul României a produselor obţinute din produse alimentare...

Posibil și Probabil în Utilizarea Programelor HACCP

Evaluează diferențele între posibil și probabil care sunt mai mult decât concepte.

Sistemul de Management al Siguranței Alimentare (SMSA): Ce este, baza legală, cum și cine îl aplică?

Află ce ce este SMSA, cine este obligat să le aibă, să le aplice și care sunt principiile generale..

Codificarea Culorilor în Industria Alimentară - Ghid pentru îmbunătățirea igienei și siguranței alimentelor

Acest articol oferă o înțelegere detaliată a modului în care codificarea culorilor poate fi implementată pentru a îmbunătăți siguranța și eficiența în industria alimentară, subliniind importanța...