contaminare microbiologică

  • Impactul păstrării la rece asupra riscului de E. coli O157:H7 în salata verde

    Categorie: 8

    Categorie: Categorie necunoscută

    Legumele cu frunze verzi, precum salata verde, au fost implicate în multiple focare recente de contaminare cu Escherichia coli (E. coli) O157:H7. Observațiile epidemiologice au arătat că îmbolnăvirile au avut tendința de a se concentra regional, deși distribuția produselor a fost națională. Această distribuție neuniformă a sugerat că timpul de transport și păstrare la rece înainte de procesare ar putea influența riscul de contaminare. Cercetatori au realizat un studiu care investighează modul în care perioada de depozitare la rece afectează intrarea E. coli O157:H7 în stări de repaus și, implicit, riscul de îmbolnăvire.
  • Norovirus

    Categorie: 155

    Categorie: Categorie necunoscută

    Norovirusul (NoV) este principala cauză a gastroenteritei virale la om în întreaga lume. Este foarte contagios datorită dozei sale infecțioase foarte scăzute, stabilității în mediu și rezistenței la mulți dezinfectanți comuni.

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 2015/1474

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    privind utilizarea apei calde reciclate pentru a elimina contaminarea microbiologică de suprafață a carcaselor

Logați-vă cu user și parolă și nu pierdeți informații utile. Click aici pentru autentificare.