București, România, 30.04.2025, Olimp Company Srl recheamă preventiv produsul „Belbake Semințe de susan 200g “ cu termenul de valabilitate 06.02.2026, lot 304-250641-1, cu suspiciune de prezenta Salmonella spp.

Subiect 

Belbake Semințe de susan 200g “ cu termenul de valabilitate 06.02.2026, lot 304-250641-1, cu suspiciune de prezenta Salmonella spp.

susan

Tipul de notificare 

 Prezența bacteriei Salmonella în produs. Salmonella poate declanșa boli gastrointestinale severe. La anumite grupuri de persoane (tineri, bătrâni, gravide, imunodeprimate) poate provoca simptome grave.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producătorul Olimp Company și Lidl România au reacționat fără întârziere și au retras acest produs de la vânzare.

Risc 

Salmonella spp.

Decizie de risc 

Serios 

 

Note și condiții:
Informațiile prezentate în acest articol au caracter informativ și educațional. Pentru detalii complete și condiții de utilizare, vă rugăm să consultați disclaimerul general.

 

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

O analiză a obligațiilor și flexibilității reglementărilor BPI, HACCP și SMSA

Textul prezintă reglementările și cerințele aplicabile, obligația și flexibilitatea acestor reglementări în industria alimentară din perspectiva normelor europene referitoare la Bunele Practici de...

Relația dintre SMSA, PRP, BPI, PRPO și HACCP în contextul standardelor internaționale

Relația dintre Sistemul de Management al Siguranței Alimentare (SMSA), Programele Prealabile (PRP), Bunele Practici de Igienă (BPI), Programele Prealabile Operaționale (PRPO) și HACCP este esențială...

Ce este sistemul HACCP?

Află ce este programul HACCP, cine este obligat să îl aibă și să îl aplice și care sunt principiile generale..

Diferențele dintre SMSA și HACCP: Cadrul legal și aplicabilitate

Află care sunt diferențele și asemnănarea între cele două sisteme de igienă și siguranța alimentelor SMSA și HACCP.