În Franța, a fost emisă o notificare de rechemare pentru un produs tip ramen importat din Hong Kong. Alerta vizează alergenul de lapte care nu a fost menționat pe eticheta plicului de condimente. Deși nu au fost raportate îmbolnăviri, prezența alergenului reprezintă un risc serios pentru persoanele alergice.
Sursă: RASFF - document oficial
Referință: 2024.7898
Gravitate: Potențial serios
Ministerul Sănătății din Franța avertizează consumatorii alergici la lapte să evite consumul ramenului importat din Hong Kong, al cărui plic de condimente conține lapte nedeclarat. Produsul a fost retras de pe piață și rechemat de la consumatori. Se recomandă verificarea ambalajului și returnarea produselor afectate la punctele de vânzare.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:

Ce sunt Punctele Gastronomice Locale (PGL) și de ce merită atenția antreprenorilor din rural
Într-un context în care consumatorii caută experiențe autentice și produse locale de calitate, Punctele Gastronomice Locale (PGL) reprezintă o oportunitate strategică pentru antreprenorii din mediul...
Ghidul 1 despre bunele practici de igienă în industria alimentară
Analiza introductiva despre primul capitol în realizarea programelor de igienă și siguranța alimentelor.
Cod de practici igienice pentru lapte și produse lactate
Codul oferă îndrumări esențiale pentru a asigura siguranța și calitatea produselor lactate pe întregul lanț alimentar, de la producția primară până la procesare, depozitare și distribuție. Acest cod...
Proceduri bazate pe principiile privind analiza riscurilor și punctele critice de control (HACCP) și orientări pentru aplicarea acestora
Procedurile bazate pe sistemul HACCP reprezintă o abordare sistematică a identificării, evaluării și controlului riscurilor la adresa siguranței alimentare, de exemplu a riscurilor biologice,...