Calitatea apei trebuie, de asemenea, să sprijine operațiunile eficiente și sustenabile ale unităților de procesare, fie că este vorba despre industrii cu un consum ridicat de apă (precum băuturile, produsele lactate, industria cărnii), fie despre industrii cu umiditate redusă (cum ar fi brutăriile sau morile de cereale).
Utilizări și aplicații ale apei în procesarea alimentelor și băuturilor
Apa are multiple aplicații într-o fabrică de procesare a alimentelor și băuturilor, inclusiv:
-
Pentru curățare și igienizare;
-
Ca ingredient în produsul final;
-
Pentru producerea de apă îmbuteliată;
-
Pentru generarea de abur sanitar;
-
Ca agent de procesare;
-
Pentru operațiunile instalației (refrigerare, încălzire etc.).
Acest conținut este destinat abonaților
Abonament Personal, Abonament Profesional
Abonați-vă pentru a avea acces nelimitat la toate articolele Codex.(și mult mai mult)
Urmărește-ne pe rețelele sociale:
Autorul articolului
Note și condiții:
Informațiile prezentate în acest articol au caracter informativ și educațional. Pentru detalii complete și condiții de utilizare, vă rugăm să consultați disclaimerul general.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Diferențele dintre SMSA și HACCP: Cadrul legal și aplicabilitate
Află care sunt diferențele și asemnănarea între cele două sisteme de igienă și siguranța alimentelor SMSA și HACCP.
Ghidul 1 despre bunele practici de igienă în industria alimentară
Analiza introductiva despre primul capitol în realizarea programelor de igienă și siguranța alimentelor.
Ce este sistemul HACCP?
Află ce este programul HACCP, cine este obligat să îl aibă și să îl aplice și care sunt principiile generale..
Sistemul HACCP: Cine trebuie să-l aplice în Uniunea Europeană?
Află ce este programul HACCP, cine este obligat să îl aibă și să îl aplice și care sunt principiile generale..