studiu de caz

  • Apa - calitatea și rolul său în procesarea alimentelor și băuturilor

    Categorie: 96

    Categorie: Categorie necunoscută

    Apa interacționează cu diferite componente ale alimentelor la nivel molecular, influențând compoziția și proprietățile acestora. Îmbunătățirea calității alimentelor și băuturilor până la niveluri irezistibile este o călătorie intenționată către excelență, menită să asigure că clienții revin constant pentru mai mult. În acest context, articolul de față explorează dinamica calității apei, esențială pentru creșterea calității alimentelor și băuturilor, respectând în același timp standardele riguroase de siguranță.
  • Contaminarea chimică a alimentelor - vol 1

    Categorie: 101

    Categorie: Categorie necunoscută

    Contaminarea chimică a alimentelor reprezintă unul dintre principalele pericole pentru siguranța alimentelor în industria alimentară. Acest tip de contaminare constituie un risc semnificativ pentru sănătatea consumatorilor, deoarece poate cauza atât efecte imediate, cât și efecte pe termen lung. Primul pas în prevenirea bolilor de origine alimentară și a toxiinfecțiilor alimentare cauzate de contaminarea chimică este înțelegerea contaminanților care se încadrează în această categorie.

  • De ce este inutil haccp ?

    Categorie: 92

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ca specialist implicat în optimizarea proceselor din diverse industrii, am avut de-a face cu numeroase provocări, însă rareori am întâlnit un subiect atât de frustrant și de confuz pentru antreprenori precum implementarea programului HACCP. Întâlnirea cu un prieten antreprenor și echipa lui mi-a oferit o perspectivă șocantă asupra modului în care aceste programe sunt percepute și aplicate în realitate. În teorie, HACCP este un instrument valoros pentru asigurarea siguranței alimentare, menit să protejeze consumatorii și să ajute afacerile să se conformeze standardelor. În practică, însă, documentația stufoasă, jargonul tehnic și abordarea greșită a implementării transformă acest instrument într-un coșmar birocratic.

  • Studiul: Răcirea rapidă - avantaje și dezavantaje

    Categorie: 95

    Categorie: Categorie necunoscută

    Să analizăm împreună avantajele și dezavantajele răcirii și congelării rapide. În acest studiu de caz, vom analiza împreună răcirea rapidă. De asemenea, vom evalua locul în fluxul tehnologic unde se poate amplasa corect acest echipament și procesele de producție necesare pentru a beneficia de toate avantajele oferite de acest sistem.
Logați-vă cu user și parolă și nu pierdeți informații utile. Click aici pentru autentificare.