Ghidul oferă îndrumări pentru utilizarea sigură și adecvată a produselor proteice vegetale (VPP) în alimente, incluzând principiile pentru asigurarea calității nutriționale și etichetării corecte. Ghidul acoperă testarea siguranței și calității nutriționale, incluzând evaluarea toxicologică, microbiologică și nutrițională, și se aplică în toate situațiile în care proteinele derivate din surse vegetale sunt utilizate în alimente.
Acest ghid oferă recomandări esențiale pentru protecția și bunăstarea găinilor ouătoare, fiind destinat atât fermierilor experimentați, cât și celor care doresc să înființeze ferme conforme cu cele mai recente cerințe europene.
Ghid-ul oferă principii clare și detalii esențiale pentru a ajuta consumatorii să facă alegeri alimentare informate, promovând transparența informațiilor nutriționale pe ambalaje. Principiile ghidului asigură corectitudinea etichetelor, încurajează practici sănătoase de formulare a produselor și evită prezentarea informațiilor false sau înșelătoare.
Orientări și exemple generale privind tipul de afirmații ce pot fi făcute și nu pot fi făcute despre alimente și valorile nutriționale ale alimentelor.
Pagina 4 din 4