Acesta cuprinde o varietate de produse alimentare, inclusiv unii pești, crustacee, moluște (cu clasele cefalopode, moluște bivalve și gasteropode), tunicate și echinoderme (de exemplu arici de mare și holoturide). Grupurile de fructe de mare caracterizate de un exoschelet sunt adesea denumite crustacee.

Fructe de mare sunt un ansamblu de animale marine mici: creveți, languste, stridii, homari, langustine, scoici,stridii, sepii, caracatițe, crabi, 

Fructele de mare sunt printre cei mai frecvenți alergeni alimentari.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

2016/ 140 Ordin

Ordinul 140/2016 pentru modificarea şi completarea Condiţiilor minime de funcţionare a abatoarelor de capacitate mică, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare...

O nouă oportunitate comercială pentru antreprenorii din industria cărnii

O nouă oportunitate comercială pentru antreprenorii din industria cărnii

Antreprenorii români din sectorul agroalimentar au la dispoziție o nouă piață de desfacere: Emiratele Arabe Unite (EAU) . Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor...