Figură exemplu pentru procesul de dezie în identificarea punctelor critice de control (PCC) și mențiuni privind acest proces.

Acest document reprezintă Apendicele 4A din Comunicarea Comisiei 2022/C 355/01
Emitent: Comisia Europeană

 

* Se analizează importanța riscului (și anume, probabilitatea apariției în absența controlului și gravitatea impactului riscului) și dacă el ar putea fi controlat în mod suficient prin programe preliminare, cum ar fi BPI. BPI ar putea fi BPI de rutină sau BPI care necesită o atenție sporită pentru a controla riscul (de exemplu, monitorizare și înregistrare).

** În cazul în care nu este identificat un PCC la întrebările 2-4, procesul sau produsul trebuie modificat pentru a pune în aplicare o măsură de control, impunându-se efectuarea unei noi analize a riscurilor.

*** Se analizează dacă măsura de control în această etapă funcționează în combinație cu o măsură de control într-o altă etapă pentru a controla același risc, caz în care ambele etape trebuie considerate PCC.

**** Se revine la originea arborelui decizional după o nouă analiză a riscurilor.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Flexibilitatea regulamentelor europene

Sunt regulamentele europene flexibile? Pot fi interpretate așa cum afirmă unii consultanți sau chiar autorități sau este doar un "legendă urbană"?

Comunicarea Comisiei 2022/C 355/01

privind punerea în aplicare a sistemelor de management al siguranței alimentare cuprinzând bunele practici de igienă și procedurile bazate pe principiile HACCP, inclusiv facilitatea/flexibilitatea...

Auditarea BPI și a procedurilor bazate pe principiile HACCP

Ghidul oferă autorităților competente orientări esențiale pentru planificarea și efectuarea auditurilor sistemelor de management al siguranței alimentare (SMSA), inclusiv bunele practici de igienă...

GHID DE BUNE PRACTICI - ANPC pentru unități de alimentație publică, magazine alimentare și comerț de mic detaliu stabil și ambulant

GHID DE BUNE PRACTICI - ANPC pentru unități de alimentație publică, magazine alimentare și comerț de mic detaliu stabil și ambulant - Versiune actualizată în martie 2024- Elaborat sub egida...