ANPC a închis temporar supermarketul Carrefour din Cluj-Napoca și a aplicat amenzi în valoare de 60.000 lei după ce a descoperit produse expirate, mucegai și alte deficiențe grave de igienă și siguranță alimentară.
Sursă: monitorulcj.ro
Magazinul Carrefour din incinta Central Cluj a fost amendat și închis temporar de ANPC pe 25 august, după ce inspectorii au identificat nereguli grave care includ vitrine cu rugină și mucegai, produse expirate, băuturi depozitate direct pe paviment și alimente improprii consumului. Printre deficiențele găsite se numără și depozitarea la temperaturi necorespunzătoare, produse cu ambalaje deteriorate și lipsa etichetării corecte.
Protecția Consumatorilor a aplicat supermarketului cinci amenzi totalizând 60.000 lei, a dispus oprirea definitivă a produselor neconforme în valoare de 15.000 lei și suspendarea temporară a activității până la remedierea deficiențelor. La controlul de pe 28 august, s-a confirmat că măsurile necesare au fost implementate, iar activitatea unității a fost reluată.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Codificarea culorilor în industria alimentară - scurt Ghid pentru siguranța și igiena producției
Culorile au avut, încă din cele mai vechi timpuri, o semnificație profundă pentru oameni, devenind simboluri puternice în diverse culturi. În anumite societăți, culoarea însăși este considerată un...
Utilizarea codurilor de culoare în industria alimentară duce la creșterea siguranței și eficienței în producție
Acest articol, în completarea Analizei Codificarea Culorilor în Industria Alimentară - Ghid pentru îmbunătățirea igienei și siguranței alimentelor detaliază cum pot fi integrate codurile de culori...