Magazinul Lidl din Miroslava, Iași, a fost închis temporar de CJPC Iași după descoperirea unor probleme grave de igienă, inclusiv prezența șoarecilor și condiții neigienizate în zona depozitelor. Unității i-au fost aplicate amenzi și se va redeschide doar după remedierea completă a deficiențelor.

 Sursă: ziaruldeiasi.ro


Supermarketul Lidl din comuna Miroslava, județul Iași, inaugurat în noiembrie anul trecut, a fost închis temporar de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași după ce un control a relevat nereguli semnificative. În urma unei sesizări, inspectorii au descoperit excremente de șoareci și muște în zona brutăriei, insecte în depozite, precum și probleme de igienă în boxele pentru produse congelate, care prezentau rugină și zgârieturi murdare.

CJPC Iași a aplicat supermarketului două amenzi în valoare de 12.000 de lei și a dispus închiderea temporară până la remedierea tuturor deficiențelor. Magazinul va putea redeschide doar după verificarea implementării măsurilor de igienizare și siguranță alimentară de către inspectorii CJPC.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Anchete epidemiologice în Alba: 21 de nuntași spitalizați cu simptome de toxiinfecție alimentară

DSP Alba a deschis două anchete epidemiologice după ce 21 de persoane, inclusiv un copil, au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară în urma participării la două nunți în județ. Probele...

Somon afumat infestat cu bacterie periculoasă, retras de Carrefour; clienții sfătuiți să returneze produsul

Carrefour a retras două loturi de file de somon afumat norvegian de pe piață din cauza contaminării cu o bacterie periculoasă. Cumpărătorii sunt sfătuiți să returneze produsele sau să le distrugă și...

13 copii din București cazați în Sucevița, la spital cu simptome de Toxiinfecție Alimentară

Un grup de 13 copii din București, cazați la o pensiune din Sucevița, a ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Suceava a inițiat o anchetă epidemiologică și a prelevat probe...

Patruzeci și patru de inovații alimentare emergente până în 2050

Patruzeci și patru de inovații alimentare emergente până în 2050

Sistemele agroalimentare trec prin transformări majore, determinate de progresele tehnologice recente, descoperirile științifice și necesitatea tot mai presantă de a asigura durabilitatea și...