21 de turiști, inclusiv șase copii, au ajuns la spital după ce au mâncat la o pensiune din Costinești. Inspectorii au constatat nereguli în bucătărie și au dispus închiderea acesteia până la remedierea situației.
Sursă: Radio România Actualități
21 de turiști cazați la o pensiune din Costinești, inclusiv șase copii, au fost transportați la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au consumat mai multe preparate la restaurantul unității, printre care ciorbă de perișoare și carne de porc. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța a confirmat că trei pacienți au rămas internați, în timp ce alți doi au necesitat reechilibrare hidroelectrolitică și au fost externați ulterior. În urma inspecției, inspectorii de la Protecția Consumatorilor au descoperit nereguli în bucătăria pensiunii și au dispus închiderea acesteia până la remedierea problemelor. Proprietara pensiunii susține că toate alimentele provin din surse autorizate și sunt proaspete, însă inspectorii au aplicat sancțiuni.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Ordinul 57/2010
Ordinul 57/2010 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie...
2006/ 34 Ordin
Ordinul 34/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare referitoare la monitorizarea zoonozelor şi agenţilor zoonotici
2008/ 34 Ordin
Ordinul 34/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind acordarea de derogări unităţilor care realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici...
2006/ 180 Ordin
Ordinul 180/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind protecţia animalelor în timpul sacrificării şi uciderii