23 de copii cazați la o pensiune din Avrig au fost transportați de urgență la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Sibiu a demarat o anchetă epidemiologică și de sanitație pentru a determina cauzele îmbolnăvirii.
Sursă: Libertatea
23 de copii cu vârste între 12 și 14 ani, cazați la o pensiune din Avrig, județul Sibiu, au fost duși la spital în noaptea de marți spre miercuri, după ce au acuzat stări de rău, vărsături și dureri abdominale, simptome specifice unei toxiinfecții alimentare. Intervenția medicală a fost coordonată de echipaje ISU Sibiu și SAJ, care au transportat copiii la unități spitalicești pentru investigații. Potrivit DSP Sibiu, echipe de epidemiologi și inspectori sanitari s-au deplasat la pensiune pentru a realiza controale detaliate și a stabili cauzele contaminării alimentare.
Niciunul dintre copiii internați nu este în stare gravă, iar un copil a fost externat deja la cererea părinților. Grupul era însoțit de patru adulți, doi dintre aceștia prezentând, la rândul lor, simptome ușoare, însă au refuzat deplasarea la spital. Ancheta DSP este în desfășurare pentru a clarifica sursa posibilului focar alimentar.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Codificarea culorilor în industria alimentară - scurt Ghid pentru siguranța și igiena producției
Culorile au avut, încă din cele mai vechi timpuri, o semnificație profundă pentru oameni, devenind simboluri puternice în diverse culturi. În anumite societăți, culoarea însăși este considerată un...
Utilizarea codurilor de culoare în industria alimentară duce la creșterea siguranței și eficienței în producție
Acest articol, în completarea Analizei Codificarea Culorilor în Industria Alimentară - Ghid pentru îmbunătățirea igienei și siguranței alimentelor detaliază cum pot fi integrate codurile de culori...