23 de copii cazați la o pensiune din Avrig au fost transportați de urgență la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Sibiu a demarat o anchetă epidemiologică și de sanitație pentru a determina cauzele îmbolnăvirii.
Sursă: Libertatea
23 de copii cu vârste între 12 și 14 ani, cazați la o pensiune din Avrig, județul Sibiu, au fost duși la spital în noaptea de marți spre miercuri, după ce au acuzat stări de rău, vărsături și dureri abdominale, simptome specifice unei toxiinfecții alimentare. Intervenția medicală a fost coordonată de echipaje ISU Sibiu și SAJ, care au transportat copiii la unități spitalicești pentru investigații. Potrivit DSP Sibiu, echipe de epidemiologi și inspectori sanitari s-au deplasat la pensiune pentru a realiza controale detaliate și a stabili cauzele contaminării alimentare.
Niciunul dintre copiii internați nu este în stare gravă, iar un copil a fost externat deja la cererea părinților. Grupul era însoțit de patru adulți, doi dintre aceștia prezentând, la rândul lor, simptome ușoare, însă au refuzat deplasarea la spital. Ancheta DSP este în desfășurare pentru a clarifica sursa posibilului focar alimentar.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Somon afumat infestat cu bacterie periculoasă, retras de Carrefour; clienții sfătuiți să returneze produsul
Carrefour a retras două loturi de file de somon afumat norvegian de pe piață din cauza contaminării cu o bacterie periculoasă. Cumpărătorii sunt sfătuiți să returneze produsele sau să le distrugă și...
13 copii din București cazați în Sucevița, la spital cu simptome de Toxiinfecție Alimentară
Un grup de 13 copii din București, cazați la o pensiune din Sucevița, a ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. DSP Suceava a inițiat o anchetă epidemiologică și a prelevat probe...
Turiști intoxicați alimentar la o pensiune din Costinești; inspectorii găsesc nereguli în bucătărie
21 de turiști, inclusiv șase copii, au ajuns la spital după ce au mâncat la o pensiune din Costinești. Inspectorii au constatat nereguli în bucătărie și au dispus închiderea acesteia până la...
Impactul păstrării la rece asupra riscului de E. coli O157:H7 în salata verde
Legumele cu frunze verzi, precum salata verde, au fost implicate în multiple focare recente de contaminare cu Escherichia coli (E. coli) O157:H7. Observațiile epidemiologice au arătat că...