Prezența norovirusului în stridiile în formă de cupă 

  • Sursă: RASFF - document oficial
  • Referință: 2025.3384 
  • Tip notificare: Mancare
  • Gravitate: Serios 
  • Subiect:  Moluște bivalve și produse derivate - Stridie concavă - Norovirus - microorganisme patogene 
  • Decizia: Retragere de pe piată
  • Responsabil: Italia - Emilia-Romagna 

 

Note și condiții:
Informațiile prezentate în acest articol au caracter informativ și educațional. Pentru detalii complete și condiții de utilizare, vă rugăm să consultați disclaimerul general.

 

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Propunere de model de vestiar standard conform normelor de igienă

Știați că aproximativ 80% din pericolele puse pe seama personalului într-o unitate de producție alimente pot fi evitate prin proiectarea unui vestiar corect care să respecte normele legale, să fie...

Posibil și Probabil în Utilizarea Programelor HACCP

Evaluează diferențele între posibil și probabil care sunt mai mult decât concepte.

Sistemul de Management al Siguranței Alimentare (SMSA): Ce este, baza legală, cum și cine îl aplică?

Află ce ce este SMSA, cine este obligat să le aibă, să le aplice și care sunt principiile generale..

Când produsele alimentare devin sursă de toxiinfecții alimentare

Toxiinfecțiile alimentare sunt boli transmise prin consumul de alimente sau băuturi contaminate cu germeni dăunători sau alte substanțe nocive. Acestea reprezintă o preocupare majoră pentru...