Hidrocarburile din uleiuri minerale în curcuma măcinată din Belgia 
  • Sursă: RASFF - document oficial
  • Referință2025.3283 
  • Gravitate: Serios 

 curcuma flavori

  • Subiect:  

    Hidrocarburile din uleiuri minerale sau MOH-urile cuprind un grup divers de amestecuri de hidrocarburi care conțin mii de compuși chimici de diferite structuri și dimensiuni, derivați în principal din țiței, dar și produși sintetic din cărbune, gaze naturale și biomasă. 

    MOH-urile sunt lanțuri hidrocarbonate care conțin 10 până la 50 de atomi de carbon. În ceea ce privește contaminarea alimentelor, există două categorii principale: 

    • MOSH (hidrocarburi saturate din ulei mineral) conținând o fracțiune de hidrocarburi saturate subdivizate în parafine sau alcani și naftene.
    • MOAH (hidrocarburi aromatice din uleiuri minerale) includ fracțiunea de hidrocarburi nesaturate. Această fracțiune conține compuși aromatici sau compuși aromatici policiclici (PAC) care au unul sau mai multe inele benzenice alchilate. MOAH-urile sunt contaminanți alimentari și sunt considerați potențial cancerigeni pentru sănătatea umană. 
 
Pericol 
 
Categorie 
 
Rezultate analitice Maxim 
18 MAR 2025  Ulei mineral - poluanți de mediu  Poluanți de mediu  6,7 mg/kg +/- 2,01 mg/kg mg/kg - ppm  1 mg/kg - ppm 

 

  • Decizia: Retragerea de pe piață ; Avertisment public - comunicat de presă 

 

 

Note și condiții:
Informațiile prezentate în acest articol au caracter informativ și educațional. Pentru detalii complete și condiții de utilizare, vă rugăm să consultați disclaimerul general.

 

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

O analiză a obligațiilor și flexibilității reglementărilor BPI, HACCP și SMSA

Textul prezintă reglementările și cerințele aplicabile, obligația și flexibilitatea acestor reglementări în industria alimentară din perspectiva normelor europene referitoare la Bunele Practici de...

Relația dintre SMSA, PRP, BPI, PRPO și HACCP în contextul standardelor internaționale

Relația dintre Sistemul de Management al Siguranței Alimentare (SMSA), Programele Prealabile (PRP), Bunele Practici de Igienă (BPI), Programele Prealabile Operaționale (PRPO) și HACCP este esențială...

Ce este sistemul HACCP?

Află ce este programul HACCP, cine este obligat să îl aibă și să îl aplice și care sunt principiile generale..

Diferențele dintre SMSA și HACCP: Cadrul legal și aplicabilitate

Află care sunt diferențele și asemnănarea între cele două sisteme de igienă și siguranța alimentelor SMSA și HACCP.