Hidrocarburile din uleiuri minerale în curcuma măcinată din Belgia 
  • Sursă: RASFF - document oficial
  • Referință2025.3283 
  • Gravitate: Serios 

 curcuma flavori

  • Subiect:  

    Hidrocarburile din uleiuri minerale sau MOH-urile cuprind un grup divers de amestecuri de hidrocarburi care conțin mii de compuși chimici de diferite structuri și dimensiuni, derivați în principal din țiței, dar și produși sintetic din cărbune, gaze naturale și biomasă. 

    MOH-urile sunt lanțuri hidrocarbonate care conțin 10 până la 50 de atomi de carbon. În ceea ce privește contaminarea alimentelor, există două categorii principale: 

    • MOSH (hidrocarburi saturate din ulei mineral) conținând o fracțiune de hidrocarburi saturate subdivizate în parafine sau alcani și naftene.
    • MOAH (hidrocarburi aromatice din uleiuri minerale) includ fracțiunea de hidrocarburi nesaturate. Această fracțiune conține compuși aromatici sau compuși aromatici policiclici (PAC) care au unul sau mai multe inele benzenice alchilate. MOAH-urile sunt contaminanți alimentari și sunt considerați potențial cancerigeni pentru sănătatea umană. 
 
Pericol 
 
Categorie 
 
Rezultate analitice Maxim 
18 MAR 2025  Ulei mineral - poluanți de mediu  Poluanți de mediu  6,7 mg/kg +/- 2,01 mg/kg mg/kg - ppm  1 mg/kg - ppm 

 

  • Decizia: Retragerea de pe piață ; Avertisment public - comunicat de presă 

 

 

Note și condiții:
Informațiile prezentate în acest articol au caracter informativ și educațional. Pentru detalii complete și condiții de utilizare, vă rugăm să consultați disclaimerul general.

 

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Lansăm:

Lansăm: "Consultanță & Mentorat": Un Nou Orizont în Suportul de Specialitate pentru Siguranța Alimentară

Anuntăm o modificare majoră a secțiunii sale de "Întrebări și Răspunsuri", transformând-o într-un hub avansat de Consultanță & Mentorat. Această evoluție strategică vine ca răspuns direct la...

Principii generale de igienă alimentară

Principiile fundamentale pentru practicile bune de igienă (GHP) și implementarea sistemului HACCP, necesare pentru garantarea siguranței alimentare pe tot parcursul lanțului alimentar, de la...

REGULAMENTUL (UE) NR. 1243/2007

de modificare a anexei III la Regulamentul (CE) nr. 853/2004 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală

Codex lansează revista dedicată managementului siguranței alimentelor

Codex lansează revista dedicată managementului siguranței alimentelor

Oficial am lansat Revista Codex – Managementul Siguranței Alimentelor , o publicație digitală destinată profesioniștilor din industrie, consultanților, inspectorilor și antreprenorilor din toate...