În Spania, s-a emis o alertă de contaminare cu Salmonella spp. în ouă întregi pasteurizate, destinate consumului larg. 54 de persoane au prezentat simptome gastrointestinale severe, inclusiv greață, vărsături, diaree, dureri abdominale și febră. Măsurile includ avertismente publice și rechemarea produselor de la consumatori.


Sursă: RASFF - document oficial
Referință: 2024.7906
Gravitate: Serios

Ministerul Sănătății din Spania avertizează asupra riscului grav de contaminare cu Salmonella spp. la ouăle întregi pasteurizate și la produsele care le conțin. Pentru protejarea sănătății consumatorilor, produsele sunt retrase din consum și se recomandă evitarea folosirii acestora. Simptomele asociate includ greață, vărsături, diaree, dureri abdominale și febră. Autoritățile au emis un comunicat de avertizare și recomandă returnarea produselor la punctele de vânzare.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Auditarea BPI și a procedurilor bazate pe principiile HACCP

Ghidul oferă autorităților competente orientări esențiale pentru planificarea și efectuarea auditurilor sistemelor de management al siguranței alimentare (SMSA), inclusiv bunele practici de igienă...

Prezentarea sistemelor de management al siguranței alimentare

Prezentare generală a sistemelor de management al siguranței alimentare pentru alte activități decât producția primară și activitățile conexe

Ghidul 1 despre bunele practici de igienă în industria alimentară

Analiza introductiva despre primul capitol în realizarea programelor de igienă și siguranța alimentelor.

Cod de practici igienice pentru lapte și produse lactate

Codul oferă îndrumări esențiale pentru a asigura siguranța și calitatea produselor lactate pe întregul lanț alimentar, de la producția primară până la procesare, depozitare și distribuție. Acest cod...