În Italia, s-a emis o alertă privind riscul de contaminare cu Salmonella spp. în produsele de tip salame, provenite din Italia. Controalele oficiale pe piață au relevat prezența bacteriei, iar autoritățile au decis retragerea și rechemarea produselor.


Sursă: RASFF - document oficial
Referință: 2024.7912
Gravitate: Serios

În urma unei inspecții oficiale, autoritățile italiene au descoperit prezența bacteriei Salmonella spp. în produse de tip salame, un produs din carne cu potențial risc serios pentru consumatori. Categoriile afectate includ carne și produse din carne (altele decât cele de pasăre). Ca măsură de protecție, produsele sunt retrase de pe piață și rechemate de la consumatori. Se recomandă evitarea consumului și returnarea produsului la punctele de vânzare pentru rambursare.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Ce responsabilități are un responsabil SMSA/HACCP

Indiferent dacă este un angajat intern sau un consultant extern, persoana desemnată responsabil cu aplicarea SMSA (Sistemului de Management al Siguranței Alimentelor) și HACCP trebuie să asigure nu...

Desemnez un responsabil dedicat

Pe măsură ce afacerea alimentară crește în volum, complexitate sau expunere în piață, implementarea și menținerea reală a sistemului SMSA și HACCP nu mai poate fi susținută doar de antreprenor. Este...

Revista Codex Prezintă: „Podcastul Siguranței Alimentelor”

Revista Codex Prezintă: „Podcastul Siguranței Alimentelor”

Stimați membri ai comunității, profesioniști și pasionați de domeniul alimentar, De ani de zile, Revista Codex a fost sursa dumneavoastră de încredere pentru informații esențiale despre managementul...

Testul de stres la igienă: o experiență care schimbă totul

Testul de stres la igienă: o experiență care schimbă totul

Așa cum spunea fizicianul Richard Feynman, laureat al Premiului Nobel: „Nu pot înțelege ceea ce nu pot construi.” Sau, mai poetic: „Am învățat foarte devreme diferența dintre a ști numele unui lucru...