Fișă de informații despre pericole HACCP
CATEGORIE: Pericol Microbiologic
DENUMIRE: Clostridium perfringens
1. Informații generale
Clostridium perfringens este o bacterie care produce toxine și formează spori. Bacteria este distrusă ușor prin procesele normale de gătire, însă sporii formați sunt rezistenți la căldură. Dacă acești spori au timp să germineze după gătire, pot produce toxine în alimente.
2. Surse comune
Clostridium perfringens trebuie considerat un pericol asociat cu următoarele alimente:
• Carne gătită.
• Plăcinte și pateuri cu carne.
• Tocane și caserole.
Acest conținut este destinat abonaților
Abonament Personal, Abonament Profesional
Abonați-vă pentru a avea acces nelimitat la toate articolele Codex.(și mult mai mult)
Urmărește-ne pe rețelele sociale:
Autorul articolului
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Ordinul 57/2010
Ordinul 57/2010 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie...
2006/ 34 Ordin
Ordinul 34/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare referitoare la monitorizarea zoonozelor şi agenţilor zoonotici
2008/ 34 Ordin
Ordinul 34/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind acordarea de derogări unităţilor care realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici...
2006/ 180 Ordin
Ordinul 180/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind protecţia animalelor în timpul sacrificării şi uciderii