Suedia a emis o alertă de siguranță alimentară după detectarea bacteriei Salmonella în rucola provenită din Italia. Produsul a fost retras de la distribuitori și a fost emis un avertisment public.


Sursă: RASFF - document oficial
Referință: 2024.7975
Gravitate: Serios

Autoritățile suedeze au notificat prezența Salmonellei în rucola importată din Italia, descoperită în urma controalelor de rutină realizate de producător. În urma acestei descoperiri, produsul a fost retras de la distribuitori și s-a emis un avertisment public în Suedia. Se recomandă consumatorilor să nu consume acest produs și să verifice sursa achiziției pentru a evita posibilele riscuri de toxiinfecție alimentară.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Ce responsabilități are un responsabil SMSA/HACCP

Indiferent dacă este un angajat intern sau un consultant extern, persoana desemnată responsabil cu aplicarea SMSA (Sistemului de Management al Siguranței Alimentelor) și HACCP trebuie să asigure nu...

Desemnez un responsabil dedicat

Pe măsură ce afacerea alimentară crește în volum, complexitate sau expunere în piață, implementarea și menținerea reală a sistemului SMSA și HACCP nu mai poate fi susținută doar de antreprenor. Este...

Revista Codex Prezintă: „Podcastul Siguranței Alimentelor”

Revista Codex Prezintă: „Podcastul Siguranței Alimentelor”

Stimați membri ai comunității, profesioniști și pasionați de domeniul alimentar, De ani de zile, Revista Codex a fost sursa dumneavoastră de încredere pentru informații esențiale despre managementul...

Testul de stres la igienă: o experiență care schimbă totul

Testul de stres la igienă: o experiență care schimbă totul

Așa cum spunea fizicianul Richard Feynman, laureat al Premiului Nobel: „Nu pot înțelege ceea ce nu pot construi.” Sau, mai poetic: „Am învățat foarte devreme diferența dintre a ști numele unui lucru...