Suedia a emis o alertă de siguranță alimentară după detectarea bacteriei Salmonella în rucola provenită din Italia. Produsul a fost retras de la distribuitori și a fost emis un avertisment public.
Sursă: RASFF - document oficial
Referință: 2024.7975
Gravitate: Serios
Autoritățile suedeze au notificat prezența Salmonellei în rucola importată din Italia, descoperită în urma controalelor de rutină realizate de producător. În urma acestei descoperiri, produsul a fost retras de la distribuitori și s-a emis un avertisment public în Suedia. Se recomandă consumatorilor să nu consume acest produs și să verifice sursa achiziției pentru a evita posibilele riscuri de toxiinfecție alimentară.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Ce responsabilități are un responsabil SMSA/HACCP
Indiferent dacă este un angajat intern sau un consultant extern, persoana desemnată responsabil cu aplicarea SMSA (Sistemului de Management al Siguranței Alimentelor) și HACCP trebuie să asigure nu...

Clienții spun „nu” bacșișului cerut prea devreme: ce ar trebui să înțeleagă companiile
Cererea de bacșiș a devenit o practică tot mai des întâlnită, chiar și în locuri în care cu doar câțiva ani în urmă era considerată neobișnuită. Însă noile cercetări arată că acest obicei riscă să...

Testul de stres la igienă: o experiență care schimbă totul
Așa cum spunea fizicianul Richard Feynman, laureat al Premiului Nobel: „Nu pot înțelege ceea ce nu pot construi.” Sau, mai poetic: „Am învățat foarte devreme diferența dintre a ști numele unui lucru...