În Spania, s-a emis o alertă de contaminare cu Salmonella spp. în ouă întregi pasteurizate, destinate consumului larg. 54 de persoane au prezentat simptome gastrointestinale severe, inclusiv greață, vărsături, diaree, dureri abdominale și febră. Măsurile includ avertismente publice și rechemarea produselor de la consumatori.


Sursă: RASFF - document oficial
Referință: 2024.7906
Gravitate: Serios

Ministerul Sănătății din Spania avertizează asupra riscului grav de contaminare cu Salmonella spp. la ouăle întregi pasteurizate și la produsele care le conțin. Pentru protejarea sănătății consumatorilor, produsele sunt retrase din consum și se recomandă evitarea folosirii acestora. Simptomele asociate includ greață, vărsături, diaree, dureri abdominale și febră. Autoritățile au emis un comunicat de avertizare și recomandă returnarea produselor la punctele de vânzare.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Rechemare de salame din Italia din cauza contaminării cu Salmonella spp.

În Italia, s-a emis o alertă privind riscul de contaminare cu Salmonella spp. în produsele de tip salame, provenite din Italia. Controalele oficiale pe piață au relevat prezența bacteriei, iar...

Alertă: Prezența Salmonellei în rucola din Italia – rechemare de pe piața din Suedia

Suedia a emis o alertă de siguranță alimentară după detectarea bacteriei Salmonella în rucola provenită din Italia. Produsul a fost retras de la distribuitori și a fost emis un avertisment public.

2004/ 880 Ordin

Ordinul 880/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul porumbului zaharat în conservă

REGULAMENTUL (UE) NR. 589/2008

de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1234/2007 al Consiliului privind standardele de comercializare aplicabile ouălor