Prezența norovirusului în stridiile în formă de cupă 

  • Sursă: RASFF - document oficial
  • Referință: 2025.3388 
  • Tip notificare: Nuci, produse din nuci și semințe 
  • Gravitate: Serios 
  • Subiect:  Aflatoxine în semințele de pepene galben din Nigeria, prin Olanda
  • Decizia: Retragere de pe piată
  • Responsabil: Olanda,  Luxemburg, 

 

Note și condiții:
Informațiile prezentate în acest articol au caracter informativ și educațional. Pentru detalii complete și condiții de utilizare, vă rugăm să consultați disclaimerul general.

 

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Ce sunt Punctele Gastronomice Locale (PGL) și de ce merită atenția antreprenorilor din rural

Ce sunt Punctele Gastronomice Locale (PGL) și de ce merită atenția antreprenorilor din rural

Într-un context în care consumatorii caută experiențe autentice și produse locale de calitate, Punctele Gastronomice Locale (PGL) reprezintă o oportunitate strategică pentru antreprenorii din mediul...

Ghidul 1 despre bunele practici de igienă în industria alimentară

Analiza introductiva despre primul capitol în realizarea programelor de igienă și siguranța alimentelor.

Cod de practici igienice pentru lapte și produse lactate

Codul oferă îndrumări esențiale pentru a asigura siguranța și calitatea produselor lactate pe întregul lanț alimentar, de la producția primară până la procesare, depozitare și distribuție. Acest cod...

Proceduri bazate pe principiile privind analiza riscurilor și punctele critice de control (HACCP) și orientări pentru aplicarea acestora

Procedurile bazate pe sistemul HACCP reprezintă o abordare sistematică a identificării, evaluării și controlului riscurilor la adresa siguranței alimentare, de exemplu a riscurilor biologice,...

 

 

 

19 FEBRUARIE 2025  Aflatoxine totale - micotoxine  Micotoxine  17,0 ± 7,49 µg/kg - ppb  max: 4,0 µg/kg - ppb 
19 FEBRUARIE 2025  Aflatoxină B1 - micotoxine  Micotoxine  12,6 ± 5,54 µg/kg - ppb  max: 2,0 µg/kg - ppb