Toxina este produsă în alimentele mucegăite, iar eliminarea merelor vizibil mucegăite, ca parte a unui program pre-requisite, va reduce semnificativ acest pericol

 

 Fișă de informații despre pericole HACCP

CATEGORIE: Pericol Chimic

DENUMIRE: Patulina

 

1. Informații generale

Patulina este un contaminant chimic produs în principal de specii de fungi din genurile Penicillium și Aspergillus. Prin urmare, este asociată cu alimentele mucegăite, în special cu merele.

2. Surse comune

Patulina trebuie considerată un pericol asociat cu următoarele alimente:

 

Suc de mere.

Produse care conțin suc de mere.

Suc de portocale.

3. Proprietăți și metode comune de control

Toxina este produsă în alimentele mucegăite, iar eliminarea merelor vizibil mucegăite, ca parte a unui program pre-requisite, va reduce semnificativ acest pericol.

 


 

Acest conținut este destinat abonaților 

Abonament Personal, Abonament Profesional

 Abonați-vă pentru a avea acces nelimitat la toate articolele Codex.(și mult mai mult)

 

Autentificare

 

Urmărește-ne pe rețelele sociale:

 

 

Autorul articolului

Author Name
Mirela Cîrlan
Consultant
Spune opinia ta Comunității

 

 

 

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Diferențele dintre SMSA și HACCP: Cadrul legal și aplicabilitate

Află care sunt diferențele și asemnănarea între cele două sisteme de igienă și siguranța alimentelor SMSA și HACCP.

Ghidul 1 despre bunele practici de igienă în industria alimentară

Analiza introductiva despre primul capitol în realizarea programelor de igienă și siguranța alimentelor.

Ce este sistemul HACCP?

Află ce este programul HACCP, cine este obligat să îl aibă și să îl aplice și care sunt principiile generale..

Sistemul HACCP: Cine trebuie să-l aplice în Uniunea Europeană?

Află ce este programul HACCP, cine este obligat să îl aibă și să îl aplice și care sunt principiile generale..