Toxina este produsă în alimentele mucegăite, iar eliminarea merelor vizibil mucegăite, ca parte a unui program pre-requisite, va reduce semnificativ acest pericol
Fișă de informații despre pericole HACCP
CATEGORIE: Pericol Chimic
DENUMIRE: Patulina
1. Informații generale
Patulina este un contaminant chimic produs în principal de specii de fungi din genurile Penicillium și Aspergillus. Prin urmare, este asociată cu alimentele mucegăite, în special cu merele.
2. Surse comune
Patulina trebuie considerată un pericol asociat cu următoarele alimente:
Acest conținut este destinat abonaților
Abonament Personal, Abonament Profesional
Abonați-vă pentru a avea acces nelimitat la toate articolele Codex.(și mult mai mult)
Urmărește-ne pe rețelele sociale:
Autorul articolului
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Bacillus cereus
Bacillus cereus este o bacterie formatoare de spori care produce toxine care provoacă vărsături sau diaree. Simptomele sunt în general ușoare și de scurtă durată (până la 24 de ore). B. cereus se...
Prioni (encefalopatia spongiformă bovină)
Encefalopatia spongiformă bovină (ESB) este o boală neurodegenerativă mortală a bovinelor. Ea este cauzată de particule infecțioase proteice cunoscute sub numele de prioni. ESB este singura...
Salmonella: Pericol biologic - Informații generale, simptome și măsuri de prevenire
Salmonella spp. este un grup de bacterii care pot provoca boli gastrointestinale și febră, cunoscute sub numele de salmoneloză. Răspândirea bacteriei poate avea loc prin intermediul manipulatorilor...
Cyclospora cayetanensis
Cyclospora cayetanensis este un parazit protozoar care provoacă boala gastrointestinală ciclosporioză. Persoanele infectate elimină în fecale o formă neinfecțioasă a parazitului, care necesită o...