Toxina este produsă în alimentele mucegăite, iar eliminarea merelor vizibil mucegăite, ca parte a unui program pre-requisite, va reduce semnificativ acest pericol

 

 Fișă de informații despre pericole HACCP

CATEGORIE: Pericol Chimic

DENUMIRE: Patulina

 

1. Informații generale

Patulina este un contaminant chimic produs în principal de specii de fungi din genurile Penicillium și Aspergillus. Prin urmare, este asociată cu alimentele mucegăite, în special cu merele.

2. Surse comune

Patulina trebuie considerată un pericol asociat cu următoarele alimente:

 

Suc de mere.

Produse care conțin suc de mere.

Suc de portocale.

3. Proprietăți și metode comune de control

Toxina este produsă în alimentele mucegăite, iar eliminarea merelor vizibil mucegăite, ca parte a unui program pre-requisite, va reduce semnificativ acest pericol.

 


 

Acest conținut este destinat abonaților 

Abonament Personal, Abonament Profesional

 Abonați-vă pentru a avea acces nelimitat la toate articolele Codex.(și mult mai mult)

 

Autentificare

 

Urmărește-ne pe rețelele sociale:

 

 

Autorul articolului

Author Name
Mirela Cîrlan
Consultant
Spune opinia ta Comunității

 

 

 

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

2005/ 42 Ordin

Ordinul 42/2005 privind măsurile pentru implementarea interdicţiei totale de administrare a proteinelor animale procesate în hrana animalelor de fermă

REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2023/2851

de autorizare a introducerii pe piață a proteinelor parțial hidrolizate obținute din borhot de orz ( Hordeum vulgare ) și de orez ( Oryza sativa ) ca aliment nou și de modificare a Regulamentului de...

REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2018/1632

de autorizare a introducerii pe piață a izolatului de proteine bazice din zer din lapte de bovină ca aliment nou în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului...

REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2019/1686 - vers. consolidată

de autorizare a extinderii utilizării izolatului de proteine bazice din zer din lapte de bovine ca aliment nou în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului și...