Toxina este produsă în alimentele mucegăite, iar eliminarea merelor vizibil mucegăite, ca parte a unui program pre-requisite, va reduce semnificativ acest pericol
Fișă de informații despre pericole HACCP
CATEGORIE: Pericol Chimic
DENUMIRE: Patulina
1. Informații generale
Patulina este un contaminant chimic produs în principal de specii de fungi din genurile Penicillium și Aspergillus. Prin urmare, este asociată cu alimentele mucegăite, în special cu merele.
2. Surse comune
Patulina trebuie considerată un pericol asociat cu următoarele alimente:
Acest conținut este destinat abonaților
Abonament Personal, Abonament Profesional
Abonați-vă pentru a avea acces nelimitat la toate articolele Codex.(și mult mai mult)
Urmărește-ne pe rețelele sociale:
Autorul articolului
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
2005/ 42 Ordin
Ordinul 42/2005 privind măsurile pentru implementarea interdicţiei totale de administrare a proteinelor animale procesate în hrana animalelor de fermă
REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2023/2851
de autorizare a introducerii pe piață a proteinelor parțial hidrolizate obținute din borhot de orz ( Hordeum vulgare ) și de orez ( Oryza sativa ) ca aliment nou și de modificare a Regulamentului de...
REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2018/1632
de autorizare a introducerii pe piață a izolatului de proteine bazice din zer din lapte de bovină ca aliment nou în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului...
REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2019/1686 - vers. consolidată
de autorizare a extinderii utilizării izolatului de proteine bazice din zer din lapte de bovine ca aliment nou în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului și...