Acte normative RO

  • Ordonanta 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă - Republicare
  • Ordonanta 21/1992 Ordonanta 21/1992 privind protecţia consumatorilor - Republicare
  • Ordonanta 7/2023 privind calitatea apei destinate consumului uman
  • Ordonanta 6/2009 pentru modificarea termenului privind sancţionarea contravenţiilor prevăzute de art. 14 alin. (1) lit. e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale
  • Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
  • Ordinul 1992/2023 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2000 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor de liberă practică pentru servicii publice conexe actului medical
  • Ordinul 1749/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul verzei de Bruxelles congelateț
  • Ordinul 1595/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul mandarinelor în conservă
  • Ordinul 1591/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul merelor deshidratate
  • Ordinul 1589/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul mazării verzi congelate
  • Ordinul 1585/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul cepei deshidratate
  • Ordinul 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi
  • Ordinul 1525/2018 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 251/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului privind definirea, descrierea, prezentarea, etichetarea şi protejarea indicaţiilor geografice ale produselor vitivinicole aromatizate şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 1.601/1991 al Consiliului
  • Ordinul 1505/2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 251/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului privind definirea, descrierea, prezentarea, etichetarea şi protejarea indicaţiilor geografice ale produselor vitivinicole aromatizate şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 1.601/1991 al Consiliului
  • Ordinul 1497/2004 privind abrogarea unor acte normative în scopul aplicării directe a regulamentelor şi deciziilor comunitare
  • Ordinul 1496/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul perelor în conservă
  • Ordinul 1494/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul căpşunilor în conservă
  • Ordinul 1477/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul piersicilor în conservă
  • Ordinul 1474/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul produsului ''Mazăre verde în conservă''
  • Ordinul 1456/2020 pentru aprobarea Normelor de igienă din unităţile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna şi recreerea copiilor şi tinerilor
  • Ordinul 1271/2006 pentru stabilirea Metodologiei cercetării statistice privind frecventarea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică
  • Ordinul 1228/2005 pentru stabilirea Metodologiei cercetării statistice privind frecventarea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică
  • Ordinul 1160/2008 368/1160/212 pentru aprobarea Normelor privind definirea, descrierea, prezentarea şi etichetarea băuturilor tradiţionale româneşti
  • Ordinul 1069/2007 pentru aprobarea Normelor privind suplimentele alimentare
  • Ordinul 978/2006 privind etichetarea apei minerale naturale îmbuteliate utilizate în alimentaţia sugarului, în conformitate cu art. 25 din Hotărârea Guvernului nr. 1.020/2005 pentru aprobarea Normelor tehnice de exploatare şi comercializare a apelor minerale naturale
  • Ordinul 978/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul cartofilor prăjiţi congelaţi
  • Ordinul 977/2004 pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2004 al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Sănătate Bucureşti
  • Ordinul 976/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul fasolei păstăi congelate
  • Ordinul 974/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul conopidei congelate
  • Ordinul 973/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul porumbului congelat
  • Ordinul 972/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul morcovilor congelaţi
  • Ordinul 969/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul piersicilor congelate
  • Ordinul 932/2002 pentru aprobarea Normelor privind fabricarea, transportul, depozitarea, comercializarea si controlul temperaturii alimentelor congelate rapid, destinate consumului uman
  • Ordinul 880/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul porumbului zaharat în conservă
  • Ordinul 879/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul piureului de mere conservat
  • Ordinul 874/2004 privind intrarea în vigoare a Tratatului dintre România şi Ucraina privind regimul frontierei de stat româno-ucrainene, colaborarea şi asistenţa mutuală în problemele de frontieră, semnat la Cernăuţi la 17 iunie 2003
  • Ordinul 873/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul stafidelor
  • Ordinul 871/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul piersicilor deshidratate
  • Ordinul 808/2011 pentru aprobarea Procedurii privind acordarea, suspendarea sau revocarea licenţei de operare
  • Ordinul 778/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul sparanghelului în conservă
  • Ordinul 776/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul produsului ''Zmeură în conservă''
  • Ordinul 775/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul ananasului în conservă
  • Ordinul 773/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul fasolei păstăi în conservă
  • Ordinul 771/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind încheierea şi derularea contractelor de achiziţii publice pentru medicamente, materiale sanitare şi reactivi, necesare activităţii unităţilor sanitare cu paturi din reţeaua Ministerului Sănătăţii
  • Ordinul 770/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul caiselor în conservă
  • Ordinul 671/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice privind încheierea şi derularea contractelor de achiziţii publice pentru medicamente şi/sau materiale sanitare specifice, necesare realizării programului, respectiv subprogramelor naţionale cu scop curativ finanţate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate
  • Ordinul 637/2007 pentru abrogarea unor decizii şi ordine din domeniul vamal
  • Ordinul 560/2006 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea produselor din carne
  • Ordinul 523/2003 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, conţinutul, fabricarea şi etichetarea gemurilor, jeleurilor şi marmeladelor de fructe, precum şi piureului de castane îndulcit, destinate consumului uman
  • Ordinul 494/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea carnii de porc
  • Ordinul 420/2008 privind stabilirea atribuţiilor Inspecţiei de Stat pentru Controlul Tehnic în Producerea şi Valorificarea Legumelor şi Fructelor
  • Ordinul 406/2005 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, al ministrului sănătăţii şi familiei şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 359/671/137/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea şi păstrarea sucurilor de legume
  • Ordinul 378/2004 privind completarea Listei cuprinzând utilajele tehnologice, instalaţiile, echipamentele, aparatele de măsură şi control, automatizări şi produse software, achiziţionate din import, care sunt exceptate de la plata taxelor vamale, aprobată prin Ordinul ministrului dezvoltării şi prognozei şi al ministrului finanţelor publice nr. 228/1.437/2001
  • Ordinul 362/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea si pastrarea bulionului si a pastei de tomate
  • Ordinul 339/2006 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea produselor din carne
  • Ordinul 335/2003 privind obligativitatea dotării cu mijloace de măsurare a agenţilor economici deţinători de depozite speciale conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2003
  • Ordinul 319/2003 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, compoziţia, fabricarea şi etichetarea sucurilor din fructe şi ale altor produse similare destinate consumului uman
  • Ordinul 318/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul prunelor în conservă
  • Ordinul 317/2003 pentru aprobarea Normelor privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile şi compoziţia mierii
  • Ordinul 295/2002 pentru aprobarea Metodologiei privind colorarea si marcarea unor produse petroliere in conformitate cu Hotararea Guvernului nr. 535/2002
  • Ordinul 269/2003 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, conţinutul, originea, etichetarea şi marcarea unor zaharuri destinate consumului uman
  • Ordinul 252/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte reguli detaliate în ceea ce priveşte tranzitul pe teritoriul Comunităţii Europene, numai pe cale rutieră, dintr-o ţară terţă într-o altă ţară terţă, al produselor de origine animală, pentru aplicarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 206/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte principiile ce reglementează organizarea controalelor veterinare privind produsele ce intră în Comunitatea Europeană din ţări terţe
  • Ordinul 250/2002 pentru aprobarea Normei cu privire la fabricarea, continutul, ambalarea, etichetarea si calitatea fainii de grau destinate comercializarii pentru consum uman
  • Ordinul 244/2005 privind prelucrarea, procesarea şi comercializarea plantelor medicinale şi aromatice utilizate ca atare, parţial procesate sau procesate sub formă de suplimente alimentare predozate
  • Ordinul 232/2003 privind aprobarea Normei de metrologie legală ''NML 022-03 Cronotahografe''
  • Ordinul 229/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 25 şi 26 din Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2004 nr. 519/2003
  • Ordinul 226/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul castraveţilor conservaţi
  • Ordinul 210/2006 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea produselor din carne
  • Ordinul 206/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte principiile ce reglementează organizarea controalelor veterinare privind produsele ce intră în Comunitatea Europeană din ţări terţe
  • Ordinul 206/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea carnii de pasare
  • Ordinul 204/2007 pentru aprobarea Metodologiei privind eliberarea scutirilor medicale de la orele de educaţie fizică şi sport pentru elevi şi studenţi şi a Baremului medical cuprinzând afecţiunile pentru care se acordă scutirile medicale de la orele de educaţie fizică şi sport
  • Ordinul 199/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind interzicerea utilizării în creşterea animalelor de fermă a unor substanţe cu acţiune hormonală sau tireostatică şi a celor betaagoniste
  • Ordinul 191/2014 privind modificarea şi completarea Normei sanitare veterinare care stabileşte procedura pentru marcarea şi certificarea sanitară veterinară a cărnii proaspete şi marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 10/2008
  • Ordinul 187/2022 pentru abrogarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 95/2007 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind măsurile de supraveghere şi control al unor substanţe şi al reziduurilor acestora la animalele vii şi la produsele de origine animală
  • Ordinul 186/2011 pentru aprobarea Procedurii privind desemnarea organismelor de evaluare a conformităţii ce se notifică şi notificarea la Comisia Europeană şi celelalte state membre ale Uniunii Europene a organismelor desemnate
  • Ordinul 180/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind protecţia animalelor în timpul sacrificării şi uciderii
  • Ordinul 147/2005 privind aprobarea Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor pentru anul 2006
  • Ordinul 147/2004 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului sănătăţii si familiei si al ministrului agriculturii, alimentaţiei si pădurilor nr. 387/251/2002 pentru aprobarea Normelor privind alimentele cu destinaţie nutriţională specială
  • Ordinul 146/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condiţiile de comercializare cu amănuntul a vinului vrac fără denumire de origine controlată, fără indicaţie geografică şi fără denumire de soi
  • Ordinul 134/2010 pentru aprobarea Normelor privind fabricarea, transportul, depozitarea, comercializarea şi controlul oficial al temperaturii alimentelor congelate rapid, destinate consumului uman
  • Ordinul 118/2019 privind abrogarea Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 333/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind producerea, comercializarea şi utilizarea cărnii separate mecanic
  • Ordinul 112/2008 pentru aprobarea modelului declaraţiei speciale prevăzute la art. 4 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 76/2007 privind procedura specială de înregistrare fiscală şi de plată a contribuţiilor sociale
  • Ordinul 106/2019 pentru modificarea şi completarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 111/2008
  • Ordinul 100/2004 pentru aprobarea procedurilor privind restricţionarea sau interzicerea temporară a circulaţiei autovehiculelor categoria N3, care se deplasează pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei
  • Ordinul 90/2023 90/819/173 privind abrogarea Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, al ministrului sănătăţii şi familiei şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 230/457/76/2002 pentru aprobarea Normei privind denumirile sub care se vinde şi condiţiile de calitate ale laptelui de consum
  • Ordinul 82/2008 privind aprobarea constituirii Comitetului de monitorizare pentru Programul operaţional sectorial ''Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013''
  • Ordinul 73/2021 privind abrogarea unor acte normative în scopul aplicării directe a Regulamentului (UE) 2016/429 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 martie 2016 privind bolile transmisibile ale animalelor şi de modificare şi de abrogare a anumitor acte din domeniul sănătăţii animalelor (''Legea privind sănătatea animală'')
  • Ordinul 68/2005 privind punerea în aplicare a instrucţiunilor privind orientările informate referitoare la noile probleme ridicate de aplicarea, în cazuri individuale, a art. 5 şi 6 din Legea concurenţei nr. 21/1996 (scrisori de îndrumare)
  • Ordinul 45/2012 privind controlul pe piaţă al menţiunilor nutriţionale şi de sănătate înscrise pe produsele alimentare
  • Ordinul 35/2016 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor
  • Ordinul 35/2011 privind aprobarea Condiţiilor minime de funcţionare a abatoarelor de capacitate mică
  • Ordinul 34/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind acordarea de derogări unităţilor care realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale de la cerinţele menţionate în Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr. 852/2004/CE privind igiena produselor alimentare, precum şi de stabilire a procedurii de acordare a derogărilor şi de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor în care se realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale
  • Ordinul 34/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare referitoare la monitorizarea zoonozelor şi agenţilor zoonotici
  • Ordinul 24/2017 privind aprobarea Normei pentru siguranţa alimentelor cu privire la procedura de autorizare pentru siguranţa alimentelor a unităţilor producătoare de seminţe germinate
  • Ordinul 10/2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte procedura pentru marcarea şi certificarea sanitară veterinară a cărnii proaspete şi marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman
  • Ordinul 8/2003 pentru aprobarea Normei privind denumirile sub care se vand si conditiile de calitate ale grasimilor tartinabile destinate comercializarii
  • Legea 491/2003 privind plantele medicinale şi aromatice, precum şi produsele stupului*) - Republicare
  • Legea 457/2004 privind publicitatea şi sponsorizarea pentru produsele din tutun
  • Legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor
  • Legea 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun
  • Legea 150/2004 privind siguranţa alimentelor şi a hranei pentru animale*) - Republicare
  • Legea 148/2000 privind publicitatea
  • Legea 123/2008 pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar
  • Legea 96/2002 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 143/2001 pentru aprobarea amendamentelor la Acordul-cadru de imprumut dintre Romania si Fondul de Dezvoltare Sociala al Consiliului Europei pentru sprijinirea regiunilor afectate de inundatiile din ultima perioada, semnat la Paris la 19 ianuarie 1999, convenite prin Scrisoarea Suplimentara intre Romania, prin Ministerul Finantelor Publice, si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, semnata la Paris la 19 iunie 2001 si la Bucuresti la 23 iulie 2001, si pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 28/1999 de ratificare a Acordului-cadru de imprumut dintre Romania si Fondul de Dezvoltare Sociala al Consiliului Europei pentru sprijinirea regiunilor afectate de inundatiile din ultima perioada, semnat la Paris la 19 ianuarie 1999
  • Legea 83/2007 pentru modificarea şi completarea Legii viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002
  • Legea 28/2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 53/2014 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 24/2010 privind controlul operaţiunilor care fac parte din sistemul de finanţare prin Fondul European de Garantare Agricolă
  • Hotararea 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism
  • Hotararea 1020/2005 pentru aprobarea Normelor tehnice de exploatare şi comercializare a apelor minerale naturale
  • Hotararea 971/2023 pentru aprobarea Normelor de supraveghere, monitorizare şi inspecţie sanitară a calităţii apei potabile
  • Hotararea 947/2000 privind modalitatea de indicare a preţurilor produselor oferite consumatorilor spre vânzare*) - REPUBLICARE
  • Hotararea 917/2002 privind modificarea anexei nr. 12 la Hotararea Guvernului nr. 1.116/2001 privind aprobarea structurii, indicatorilor si fondurilor aferente programelor care se experimenteaza si se finanteaza din bugetul Ministerului Dezvoltarii si Prognozei in anul 2001
  • Hotararea 843/1999 privind incadrarea pe tipuri a unitatilor de alimentatie publica neincluse in structurile de primire turistice
  • Hotararea 723/2011 privind stabilirea cadrului legal necesar pentru aplicarea Regulamentului (CE) nr. 1.924/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 decembrie 2006 privind menţiunile nutriţionale şi de sănătate înscrise pe produsele alimentare
  • Hotararea 568/2002 privind iodarea universală a sării destinate consumului uman, hranei animalelor şi utilizării în industria alimentară *) - REPUBLICARE
  • Hotararea 559/2001 privind unele masuri de comercializare a produselor alimentare si nealimentare in statiunile turistice
  • Hotararea 530/2001 pentru aprobarea Instrucţiunilor de metrologie legală IML 8-01 ''Preambalarea unor produse în funcţie de masă sau volum''*) - Republicare
  • Hotararea 256/2006 privind hrana pentru animale şi alimentele modificate genetic
  • Hotararea 173/2006 privind trasabilitatea şi etichetarea organismelor modificate genetic şi trasabilitatea alimentelor şi hranei pentru animale, obţinute din organisme modificate genetic
  • Hotararea 128/1994 privind unele masuri pentru asigurarea conditiilor de dezvoltare fizica si morala a elevilor si studentilor
  • Hotararea 106/2002 privind etichetarea alimentelor
  • Decizia 714/2008 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 5 alin. (2) din titlul X al Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente

Listă normative UE